Huippunäytöllä varustettu Dell XPS 11 taipuu läppäristä tabletiksi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Huippunäytöllä varustettu Dell XPS 11 taipuu läppäristä tabletiksi
Dell on lähtenyt Computex-karkeloihin muita pienemmällä valikoimalla, kun yhtiö esittelee tapahtumassa XPS 11 -hybridikannettavaansa. XPS 11 lainaa ideansa suoraan Lenovon IdeaPad Yoga-laitteesta muuntautumalla läppäristä tabletiksi näyttöä kääntämällä.

Laitteen 11,6 tuuman kokoinen näyttö taipuu kokonaan taakse, jolloin näppäimistö jää laitteen takapuolella ja kosketusnäyttöä voi käyttää normaalin tabletin tapaan. Computexissa esitelty malli on vielä prototyyppiasteella ja raporttien mukaan Delliltä ei kerrottu tarkemmin laitteen sisuskaluista, joihin saattaa tulle muutoksia vielä ennen loppuvuodeksi suunniteltua myynnin aloittamista.

XPS 11 tulee kuitenkin joka tapauksessa sisältämään 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla toimivan näytön, joka saattaa olla ensimmäinen laatuaan (WQHD-resoluutio on vähintäänkin harvinainen 11 tuuman kokoluokassa). Muita varmistuneita ominaisuuksia ovat stylus-kynäke, USB 3.0 -liitännät, Thunderbolt-liitäntä ja kortinlukija.


Esimerkiksi The Vergen raportin mukaan 15 mm paksuinen laite on miellyttävä käyttää myös tabletiksi taivutettuna ja aiempien XPS-mallien ulkoasua noudattava runko on saatu pidettyä kevyenä, jonka ansiosta kokonaispaino tulee olemaan vain runsaan kilon.

Laitteen näppäimistö on saanut raporteissa erikoismaininnan, mutta ei välttämättä erinomaisuutensa vuoksi. Näppäimistössä käytetään Microsoftin Surface-tabletin TouchCover-näppäimistöstä tuttua tekniikkaa, jossa näppäimet tunnistavat kosketuksen, mutta eivät juuri painu alaspäin. Erikoinen näppäimistö tekee laitteen käytöstä miellyttävämpää tablet-muotoisena, kun näppäimet eivät tunnu sormenpäissä niin selkeästi laitteen takapuolella. Ne eivät kuitenkaan välttämättä pärjää kunnolliselle näppäimistölle pidemmässä kirjoituskäytössä.

Koska edes XPS 11:n lopullinen kokoonpano ei ole vielä selvillä, yhtiö myöskään paljastanut laitteen hintaa. Dell kuitenkin tähtää laitteen myynnin aloitusta joulumarkkinoille.

Uutiskuva: Engadget

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
Moto G9 Play ja Android 11 1 Android -keskustelu
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä