Huippunäytöllä varustettu Dell XPS 11 taipuu läppäristä tabletiksi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Huippunäytöllä varustettu Dell XPS 11 taipuu läppäristä tabletiksi
Dell on lähtenyt Computex-karkeloihin muita pienemmällä valikoimalla, kun yhtiö esittelee tapahtumassa XPS 11 -hybridikannettavaansa. XPS 11 lainaa ideansa suoraan Lenovon IdeaPad Yoga-laitteesta muuntautumalla läppäristä tabletiksi näyttöä kääntämällä.

Laitteen 11,6 tuuman kokoinen näyttö taipuu kokonaan taakse, jolloin näppäimistö jää laitteen takapuolella ja kosketusnäyttöä voi käyttää normaalin tabletin tapaan. Computexissa esitelty malli on vielä prototyyppiasteella ja raporttien mukaan Delliltä ei kerrottu tarkemmin laitteen sisuskaluista, joihin saattaa tulle muutoksia vielä ennen loppuvuodeksi suunniteltua myynnin aloittamista.

XPS 11 tulee kuitenkin joka tapauksessa sisältämään 2560 x 1440 pikselin resoluutiolla toimivan näytön, joka saattaa olla ensimmäinen laatuaan (WQHD-resoluutio on vähintäänkin harvinainen 11 tuuman kokoluokassa). Muita varmistuneita ominaisuuksia ovat stylus-kynäke, USB 3.0 -liitännät, Thunderbolt-liitäntä ja kortinlukija.


Esimerkiksi The Vergen raportin mukaan 15 mm paksuinen laite on miellyttävä käyttää myös tabletiksi taivutettuna ja aiempien XPS-mallien ulkoasua noudattava runko on saatu pidettyä kevyenä, jonka ansiosta kokonaispaino tulee olemaan vain runsaan kilon.

Laitteen näppäimistö on saanut raporteissa erikoismaininnan, mutta ei välttämättä erinomaisuutensa vuoksi. Näppäimistössä käytetään Microsoftin Surface-tabletin TouchCover-näppäimistöstä tuttua tekniikkaa, jossa näppäimet tunnistavat kosketuksen, mutta eivät juuri painu alaspäin. Erikoinen näppäimistö tekee laitteen käytöstä miellyttävämpää tablet-muotoisena, kun näppäimet eivät tunnu sormenpäissä niin selkeästi laitteen takapuolella. Ne eivät kuitenkaan välttämättä pärjää kunnolliselle näppäimistölle pidemmässä kirjoituskäytössä.

Koska edes XPS 11:n lopullinen kokoonpano ei ole vielä selvillä, yhtiö myöskään paljastanut laitteen hintaa. Dell kuitenkin tähtää laitteen myynnin aloitusta joulumarkkinoille.

Uutiskuva: Engadget

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 1 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Microsoft Edge - Keskustelu 1 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä