Acerilta Aspire S7 ja Aspire S3: kompaktia kokoa tai tehoa

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Acerilta Aspire S7 ja Aspire S3: kompaktia kokoa tai tehoa
Acer on päivittänyt suositun Aspire S7 -ultrabookinsa Intelin Haswell-prosessorilla ja huomattavasti isommalla akulla. Lisäksi yhtiö paljasti täysin uudistetun Aspire S3 -sarjan, jossa kompaktista koosta on tingitty suorituskyvyn ja hinnan vuoksi.

Aspire S7:n uudistukset korjaavat juuri ne asiat, joista muutoin pidetty edellinen S7-malli sai kritiikkiä. Intelin tuore Haswell-prosessori vähentää tehonkulutusta ja uusi 6280 mAh akku (aiemmin vain 4680 mAh) tarjoaa huomattavasti enemmän tehoa kulutettavaksi. Acerin omien sanojen mukaan akkukesto on 33 prosenttia edeltäjäänsä parempi.

Uutta on myös ulkoasu, joskin siinä ei välttämättä ole menty parempaan suuntaan. Aiempi S7 erottui edukseen MacBook Airia muistuttavien Ultrabook-kloonien joukosta, mutta nyt designia on ruuvattu taaksepäin vähentämällä särmää ulkoasusta. Ulkoasun muokkauksesta ja isommasta akusta huolimatta paino on pysynyt lähes grammalleen samana eli noin 1,3 kilossa ja paksuus on 12,9 mm.


Tuttua edellisestä mallista on 13,3 tuuman näyttö, joka toimii edelleen Full HD -resoluutiolla. Tarjolle on tulossa myös 2560x1440 pikselin näytöllä varustettu kalliimpi versio. Liitäntöinä palvelevat kaksi USB 3.0 -porttia, tallennustilana 128 gigatavun SSD-asema ja myös lähtöhinta pysyttelee todennäköisesti edellisen version tapaan 1400 euron tietämillä.

Tutusta nimestään huolimatta kokonaan uusi julkaisu on Aspire S3 -sarja, jossa prosessorin seuraksi on tuotu Nvidian erillinen näytönohjain mallia GeForce GT735M. Lisäksi SSD-asema on korvattu teratavun perinteisellä kiintolevyllä. Laite on 17,8 mm paksuinen ja painaa 1,67 kg. Kompromissit koossa ja komponenteissa laskevat laitteen lähtöhinnan piirun veran alle 1000 euroon.

Aspire S7 tulee kauppoihin syyskuun aikana ja S3 jo elokuussa. Acer ei vahvista laitteiden hintoja Suomen osalta.

Päivitys 4.6. 11:03: Päivitetty saatavuustiedot.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
Biisiketju 4932 Vapaata keskustelua
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
YLE Areena ongelma 76 Televisiot
Win11 upgrade-päivitys vai uusi kone? 11 Uutta tietokonetta ostamassa
MIKÄ NETTIYHTEYS PERUSKÄYTTÖÖN? 37 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1135 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä