Razerilta ohut pelikannettava - "eniten tehoa kuutiosenttiä kohden"

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Razerilta ohut pelikannettava - "eniten tehoa kuutiosenttiä kohden"
Pelikannettavat ovat perinteisesti enemmänkin raahattavia tietokoneita, mutta Razerin uusi Blade saattaa yltää vielä kannettavien kategoriaan. Razerin itsensä mukaan kyseessä on maailman ohuin pelikannettava, joka "sisältää enemmän tehoa kuutiosenttiä kohden kuin yksikään toinen kannettava".

Razer Blade on 1,68 cm paksu ja painaa 1,9 kg eikä pelitehossa tosiaan ole tingitty. Prosessorina toimii tarkemmin määrittelemätön Intelin neljännen sukupolven Core i7 -suoritin eli vielä julkaisematon Haswell-prosessori. Pelikannettavassa tärkeän näytönohjaimen virkaa hoitaa Nvidian GeForce GTX 765M (2 GB GDDR5) ja vähemmän tehoa vaativassa tilanteessa läppäri turvautuu automaattisesti Intelin integroituun HD 4600 -näytönohjaimeen. Muistia on kahdeksan gigatavua.

Massamuistina toimii 128 gigatavun ssd-asema, jonka saa lisähintaa vastaan myös 256 tai 512 gigatavun kokoisena. Razerin mukaan ssd-aseman ansiosta Windows käynnistyy jopa neljä kertaa nopeammin kuin perinteistä 5400 rpm kiintolevyä käytettäessä.


Led-taustavalaistun näytön koko on 14 tuumaa ja se toimii 1600x900 pikselin resoluutiolla. Näyttö tukee myös monikosketusta eli se mahdollistaa Windows 8:n ohjauseleiden käyttämisen. Näppäimistö on varustettu taustavalolla ja se käyttää "Anti-ghosting" tekniikkaa, jonka ansiosta laite tunnistaa useampi näppäinpainalluksia kerralla. Liitäntöjen puolesta laite tarjoaa kolme USB 3.0 -porttia ja HDMI 1.4a -liitännän.

Uusi Razer Blade on hinnoiteltu 1800 dollariin ja laitteesta on tulossa myös Full HD -resoluutiolla toimivalla 17 tuuman näytöllä varustettu Razer Blade Pro, jonka hinta kuitenkin kipuaa jo 2300 dollariin saakka. Laitteiden sisuskalut ovat paljolti samanlaiset.

Laitteen ennakkotilaukset alkavat 3. kesäkuuta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Bodomed
Bodomed
No nyt tippu leuka! Tietää ainakin mikä on allekirjoittaneen seuraava läppäri. :) Täytyy vaan hetki säästää. Tietenkin eri asia että tuleeko tuota edes Suomeen saatavaksi? :P


squi
squi
Originally posted by Bodomed:
No nyt tippu leuka! Tietää ainakin mikä on allekirjoittaneen seuraava läppäri. :) Täytyy vaan hetki säästää. Tietenkin eri asia että tuleeko tuota edes Suomeen saatavaksi? :P
Pitäisi tulla. Ainakin Razer oli vaivautunut julkaisemaan asiasta tiedotteen myös Suomeksi :)
capuzino
capuzino
Koneen suorittimesta sen verran, että Razerin sivuilla on maininta, että koneessa on Intelin Haswell -sarjan CPU, mutta tarkennuksena, että kyseessä on 4-ydin (8 säiettä) i7, jonka nopeutena on 2,2GHz, joka "Turbo Boostin" avulla nousee jopa 3,2 GHz. Eli kyseessähän i7-4702MQ tai i7-4702HQ.

Vaan on jännän oloinen laitos.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1. kesäkuuta, 2013 @ 22:48

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä