Asukselta 31 tuuman 4K-näyttö työpöydille

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Asukselta 31 tuuman 4K-näyttö työpöydille
Asus aikoo ottaa harppauksen Full HD -tasolle pysähtyneiden tietokonenäyttöjen resoluutiossa tuomalla markkinoille 31,5 tuuman kokoisen UHD-resoluutiolla toimivan näytön.

PQ321 toimii 3840 x 2160 pikselin resoluutiolla, mikä tarkoittaa neljää nykyistä Full HD -tason näyttöä yhdistettynä. Led-taustavalaistun paneelin pikselitiheys on 140 ppi. Katselukulmien luvataan olevan 176 astetta joka suuntaa ja kirkkaus on 350 cd/m2. Vasteaika harmaasta harmaaseen on 8 ms.

Paneeli on toteutettu IGZO-tekniikalla, mikä mahdollistaa huomattavasti pienempien transistoreiden käytön. Sen ansiosta pikselit pysyvät pienempinä, paneeli on ohuempi ja virrankulutus on pienempi.


Liitäntämahdollisuuksina on DisplayPort 1.2 ja ainakin Yhdysvaltain markkinoille tarkoitettu malli on varustettu myös kahdella HDMI-liitännällä, jotka mahdollistavat kuva-kuvassa-toiminnon (Picture-in-Picture).

Huimalla resoluutiolla toimiva näyttö vaatii paljon myös siihen liitetyltä tietokoneelta. Niin sanottu 4K-resoluutio ei ole tuettu vielä nykyisissä kevyemmissä kannettavissa, mutta ainakin tuoreimman sukupolven erillisellä näytönohjaimella varustetuissa tietokoneissa löytyy jo tuki UHD-resoluutiolle. Pelaaminen 4K-resoluutiolla kannattaa vielä unohtaa, mutta videon katselu tulee onnistumaan jo pian myös kannettavilla, kunhan jostain löytää tarpeeksi tarkkaa lähdemateriaalia kaikkien pikseleiden hyödyntämiseen.

Asus aikoo esitellä näyttöä ensimmäistä kertaa ensi viikolla alkavilla Computex-messuilla Taiwanissa ja myyntiin näyttö saapuu kesän aikana. Hintaa ei vielä paljastettu, mutta se tuskin tulee olemaan millään mittapuulla kohtuullinen.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Lisää näitä, lisää! 10-15 valmistajaa tuomaan markkinoille 4k ruutuja, niin alkavat hinnat pikkuhiljaa lähestyä kuluttajan kipukynnystä.
Onkos tämä nyt sitten 4. vai 5. full HD eli 4k näyttö. Aikaisemmat taitavat liikkua 5000-6000 euron kieppeillä. Ehkä vielä 27" kokoluokkaan, niin saattaisi olla mahdollisuuksien rajoissa hankkia. 32" kokoiset näytöt on jo huonommillakin resoilla toista tonnia minimissään...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kone ei käynnisty 26 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Uuden koneen vaikeuksia 16 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Biisiketju 4594 Vapaata keskustelua
0b4ch Emolevy 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Paranoidi varakone 12 Uutta tietokonetta ostamassa
Uutta näyttistä vanhaan settiin 9 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
PDF muotoon konvertointi 7 Windows -ongelmat
Perseilyketju. 2158 Vapaata keskustelua
Firefox selain ja chromecast 3 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Ongelma näytön kanssa. 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä