AfterDawn logo

OCZ:n uusi Vertex 450 tarjoaa tehoa ja kapasiteettia kohtuuhintaan

Teemu Laitila Teemu Laitila

OCZ julkaisi viime viikon lopulla uuden SSD-aseman, joka sijoittuu hintansa ja suorituskykynsä puolesta halvimpien kuluttaja-asemien sekä nopeimpien lippulaivojen välimaastoon.

Nimensä mukaisesti Vertex 450 on jatkoa OCZ:n suosittun Vertex-sarjaan. Se perustuu 20 nm NAND flash -muistiin ja toisin kuin aiemmissa, lähinnä SandForcen ja Marvellin ohjaimia hyödyntäneissä Vertex-sarjan levyissä, Vertex 450:ssä käytetään OCZ:n omaa Barefoot 3 M10 -ohjainta. Pienemmällä viivanleveydellä valmistettu muisti mahdollistaa hinnan pitämisen kohtuullisena ja tähän saakka vain kalliimmassa Vector-sarjassa käytetty Barefoot-ohjain tarjoaa riittävästi suorituskykyä ja tuo mukanaan muun muassa tuen AES256-salaukselle.

Muistin ja ohjaimen yhdistelmä yltää 540 Mt/s lukunopeuteen ja 530 Mt/s kirjoitusnopeuteen. Satunnaisten kirjoitusoperaatioiden nopeus yltää aina 90 000 IOPS tasolle. Nopeudet vaihtelevat eri mallien välillä pienemmällä tallennuskapasiteetilla varustettujen asemien ollessa hitaaampia.


Asemasta tulee tarjolle kolme eri kokovaihtoehtoa eli 128, 256 ja 512 gigatavun versiot. Hinnat kokojärjestyksessä ovat 130 dollaria, 235 dollaria ja 500 dollaria. Asemille on luvataan kolmen vuoden takuu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT