Nvidia esitteli GeForce GTX 780 -näytönohjaimen

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (2)

Nvidia esitteli GeForce GTX 780 -näytönohjaimen
Nvidia on esitellyt GeForce GTX 780 -näytönohjaimen, joka kiinnostaa varmasti monia GTX Titanin perään kuolanneita, mutta joita ei kiinnosta sijoittaa näytönohjaimeen tuhatta euroa.

GeForce GTX 780:stä löytyy 2304 CUDA-ydintä ja 192 tekstuuriyksikköä, mikä on 384 CUDA-ydintä ja 22 tekstuuriyksikköä vähemmän kuin GTX Titanissa. Grafiikkaprosessorin kellotaajuus on 863 megahertsiä eli kolmisenkymmentä mergahertsiä enemmän kuin Titanissa. Muistia löytyy kolmen gigatavun verran.

Puutteet Titaniin nähden korvataan hinnassa. GeForce GTX 780:n suositushinta on 650 dollaria, eli mukavat 350 dollaria vähemmän kuin Titanilla. AnandTech kuitenkin huomauttaa, että tämän kategorian tuotteita myytiin pitkään 500 dollarilla. Sivuston tekemien pelitestien mukaan GTX 780:n ei poikkea suorituskyvyllisesti Titanista mitenkään mahdottomasti.

Uuden näytönohjaimen ohella Nvidia esitteli uuden ShadowPlay-ominaisuuden GeForce Experience -ohjelmaan. Ominaisuus mahdollistaa pelihetkien videoinnin ja jakamisen ystäville. The Vergen mukaan ShadowPlayn kuvaama video vastaa laadultaan FRAPSia, mutta se on pakattu pienempään tilaan eikä se vaikuta suorituskykyyn yhtä paljoa.


Lisätietoja ohjaimesta löytyy Nvidian tuotesivulta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Tekee titanin ostosta vielä kannattamattomampaa?
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Kutakuinkin... Onhan oikea Titan vielä karvan verran nopeampi ja parempi ennenkaikkea laskennassa, mutta jos et gudaile ja kuitenkin tarvitset enemmän tehoa kuin 680 tai 7970 antaa, niin tämä on se tämän hetken valinta... ehkä...
Tupla 680 tai 7070 antaa enemmän nopeutta snadisti isommalla summalla, mutta yksittäiskortti on aina yksittäiskortti. Tämän hinta tippuu sitten kun AMD tuo seuraavan polven korttinsa ulos, mutta siihen odotellaan ainakin vuodenvaihteeseen ja 680 (lue 770) tulee saamaan pienen hinnanalennukset jos huhut nyt pitävät paikkansa. Mutta 780:n osalta eivät pitäneet vaan hintaa tuli se satanen lisää... Mikä oli toisaalta ihan odotettavissa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Näytä lisää viestejä