AMD esitteli Jaguar-pohjaiset mobiilisuorittimet

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD esitteli Jaguar-pohjaiset mobiilisuorittimet
Siruyhtiö AMD on esitellyt uuden sukupolven mobiililaitteisiin tarkoitettuja APU-piirejään julkisesti. Mukana on niin tabletteihin kuin edullisiin kannettaviinkin tarkoitetut piirit sekä tehokkaampiin kannettaviinkin tarkoitetut APUt.

AMD jakaa julkistuksensa kolmeen kategoriaan, jotka se on aiemmin koodinimennyt Temashiksi, Kabiniksi ja Richlandiksi. Temashit sijoittuvat suorituskyvyssä alhaisimpaan kategoriaan ja Richlandit ovat vuorostaan kaikista tehokkaimpia. Kabinit ovat tässä välissä. Mikäli uusia tuotteita haluaa verrata Intelin tuotteisiin, niin AMD:n A4- ja A6-piirit kilpailevat Intelin Pentium- ja Core i3 -suorittimien kanssa pienikokoisten kannettavien markkinoista. Tablettien ja hybridien markkinoilla AMD sijoittaa piirinsä Core i3:n ja Atomin välimaastoon. E2-piirit haastavat Intelin Celeron-prosessorit. A8-piirit haastavat tehokkaimmat Core i3-mallit ja A10:n kilpailee Intelin Core i5 -suorittimia vastaan.


Xbox One- ja PlayStation 4 -konsoleissa käytettävät Jaguar-prosessoriytimet ovat löytäneet tiensä AMD:n Temash-suorittimiin, joita yhtiö esitteli yhteensä kolme kappaletta (mallit löytyvät alla olevasta kuvasta). Yhiön mukaan Temashit ovat ADM:n mukaan maailman nopeimpia tableteille suunnattuja neliytimisiä (x86) järjestelmämikropiirejä. Tablettien lisäksi Temashit soveltuvat hybridikannettaviin. GCN-arkkitehtuuriin perustuvien grafiikkaohjaimien ansiosta graafisen suorituskyvyn kerrotaan olevan parantuneen 100 prosentilla edelliseen sukupolveen nähden.Kabini-piirejä pusketaan markkinoille viisi kappaletta, joista kolme on kaksiytimisiä E-malleja ja kaksi neliytimisiä A4- ja A6-piirejä (alla olevassa kuvassa lisätietoja). Ytimet ovat kaikki Jaguar-pohjaisia ja kunkin piirin 128 grafiikkaydintä perustuu AMD:n GCN-arkkitehtuuriin.Richland-pohjaiset laitteet tarjoavat edellä esiteltyjen suorittimiin nähden parempaa suorituskykyä ja muutamia lisäominaisuuksia, joita ovat eleohjaus ja kasvontunnistukseen perustuva kirjautuminen. A6-, A8- ja A10-piireistä löytyy myös mahdollisuus siirtää videokuvaa langattomasti tekniikan kanssa yhteensopivaan televisioon. A10-piirien mukana tulee kaupantekijäisenä pelipaketti.Mikäli AMD:n uusien mobiilipiirit kiinnostavat enemmän, löydät lisätietoa AMD:n verkkosivuilta, josta löytyy myös aiheeseen liittyvä diashow.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Android 11 Google Play - Missä on lista sovelluksista, jotka poistettu tililtä? 1 Android -keskustelu
Videoketju 392 Vapaata keskustelua
Biisiketju 4893 Vapaata keskustelua
Windows 11 - Keskustelu 67 Windows -ongelmat
Kiinalainen tietoturva 6 Android -keskustelu
M.2 kovalevy HP:n koneeseen 20 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Kannettava ei käynnisty ollenkaan 10 Kannettavat tietokoneet
Pelejä ilmaiseksi 67 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1222 Windows -ongelmat
Miten lisätä palvelu kännyyn? 1 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä