Tyhjentyvät varastot kertovat pian tulevasta MacBook Air -päivityksestä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tyhjentyvät varastot kertovat pian tulevasta MacBook Air -päivityksestä
Jos kiurusta on kuu kesään, niin lähes yhtä varma merkki Applen tulevasta laitepäivityksestä ovat isojen jälleenmyyjien nollaa lähestyvät varastosaldot. Seuraavana päivitysvuorossa on ainakin ohut kannettava MacBook Air, jonka tulevasta uudistuksesta näkyy jo merkkejä nykyisen sukupolven tarjonnan hupenemisena.

Kuten AppleInsider huomauttaa, esimerkiksi Amazonin varastosaldo näyttää nollaa suositun 13 tuumaisen MacBook Air -mallin osalta ja sama tilanne on useilla muillakin isoilla amerikkalaisketjuilla. Apple hallinnoi alihankintaketjuaan yleisesti ottaen tiukalla kädellä ja pyrkii myymään edellisen sukupolven laitteet pois varastoistaan ennen uutta julkaisua. Ars Technica viittaa omassa uutisessaan Gartnerin raporttiin, jonka mukaan Apple ei pidä ylimääräisiä laitteita varastoissa odottamassa, vaan yhtiö voi halutessaan kierrättää koko varastonsa sisällön vain viidessä päivässä.


Arviot uudesta MacBook-julkaisusta saavat lisävahvistusta Intelin kesäkuun alkuun odotetusta Haswell-prosessorin julkaisusta. Applen kannettavien päivitykset seurailevat yleensä Intelin julkaisuaikataulua ja ennakkotietojen perusteella Haswellissa keskitytään erityisesti näytönohjaimen tehon kasvattamiseen (mikä helpottaa mahdollistan Retina-näyttöjen pikselimäärän ajamista) sekä tehonkulutuksen optimointiin, mikä on tärkeää ohuessa Air-kannettavassa.

AppleInsiderin lainaama KGI Securities -yhtiön analyytikko uskoo Applen esittelevän Air-päivityksen lisäksi myös yhden tehokkaamman MacBook Pro -mallin kun loput MacBook Pro -päivitykset jätettäisiin myöhemmälle syksyyn.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 4 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä