Tyhjentyvät varastot kertovat pian tulevasta MacBook Air -päivityksestä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Tyhjentyvät varastot kertovat pian tulevasta MacBook Air -päivityksestä
Jos kiurusta on kuu kesään, niin lähes yhtä varma merkki Applen tulevasta laitepäivityksestä ovat isojen jälleenmyyjien nollaa lähestyvät varastosaldot. Seuraavana päivitysvuorossa on ainakin ohut kannettava MacBook Air, jonka tulevasta uudistuksesta näkyy jo merkkejä nykyisen sukupolven tarjonnan hupenemisena.

Kuten AppleInsider huomauttaa, esimerkiksi Amazonin varastosaldo näyttää nollaa suositun 13 tuumaisen MacBook Air -mallin osalta ja sama tilanne on useilla muillakin isoilla amerikkalaisketjuilla. Apple hallinnoi alihankintaketjuaan yleisesti ottaen tiukalla kädellä ja pyrkii myymään edellisen sukupolven laitteet pois varastoistaan ennen uutta julkaisua. Ars Technica viittaa omassa uutisessaan Gartnerin raporttiin, jonka mukaan Apple ei pidä ylimääräisiä laitteita varastoissa odottamassa, vaan yhtiö voi halutessaan kierrättää koko varastonsa sisällön vain viidessä päivässä.


Arviot uudesta MacBook-julkaisusta saavat lisävahvistusta Intelin kesäkuun alkuun odotetusta Haswell-prosessorin julkaisusta. Applen kannettavien päivitykset seurailevat yleensä Intelin julkaisuaikataulua ja ennakkotietojen perusteella Haswellissa keskitytään erityisesti näytönohjaimen tehon kasvattamiseen (mikä helpottaa mahdollistan Retina-näyttöjen pikselimäärän ajamista) sekä tehonkulutuksen optimointiin, mikä on tärkeää ohuessa Air-kannettavassa.

AppleInsiderin lainaama KGI Securities -yhtiön analyytikko uskoo Applen esittelevän Air-päivityksen lisäksi myös yhden tehokkaamman MacBook Pro -mallin kun loput MacBook Pro -päivitykset jätettäisiin myöhemmälle syksyyn.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1178 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Miten pystyn muuttamaan rajoittuneessa Windowsissa merkit Õ, õ, ÷, merkeiksi å, ä, ö? 1 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 197 Windows -ongelmat
Lenovo T510 Win7-Win10 ongelma. 36 Ajuri- ja softaongelmat
HP Spectre x360 convertible 13-ac0XX 1 Myydään
chromecast ongelmia 4 WLAN ja lähiverkot
Elisa viihde premium 3 HD-kanavat
Biisiketju 5213 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 47 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 115 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä