Nvidian Shield-konsoli myyntiin kesällä 349 dollarin hintaan

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (5)

Nvidian Shield-konsoli myyntiin kesällä 349 dollarin hintaan
Nvidia on paljstanut tänään lisätietoja yhtiön tammikuussa esittelemästä Shield-konsolista, jonka nimestä Project-etuliite on pudotettu pois laitteen valmistumisen myötä. Tärkeimmät uudet tiedot ovat laitteen hinta ja myynnin aloituspäivä.

Shield-konsoli on Nvidian omaan Tegra 4 -piiriin perustuva Android-laite. Se on käytännössä konsolin ohjaimen muotoinen käsikonsoli, joka sisältää simpukkamallisen, 1280x720 pikselin resoluutiolla toimivan viiden tuuman näytön pelaamiseen. Laitteen prosessori toimii 1,9 GHz:n taajuudella ja ainakin Nvidian mukaan sen näytönohjain on maailman nopein. Shield perustuu täysin muokkaamattomaan Android 4.2 -käyttöjärjestelmään ja Nvidia lupaa toimittaa laitteelle Android-päivityksiä pikavauhtia.

Koska kyseessä on täysiverinen Android-laite (vaikkakin ilman puhelinominaisuuksia), sillä voi pelata kaikkia Play-kaupasta löytyviä Android-pelejä. Lisäksi Nvidian oma TegraZone-pelikauppa sisältää laitteelle optimoituja pelejä. Yksi merkittävä ominaisuus, jota kilpailevista käsikonsoleista ei löydy, on mahdollisuus suoratoistaa PC-pelejä tietokoneelta. Tietokoneesta pitää löytyä streamausta tukeva GeForce-näytönohjain ja Shieldillä voi pelata vain Steam Big Picture - ja GeForce Experience -tuettuja pelejä. PC-streamaus on ainakin toistaiseksi vielä beta-vaiheessa.
Laitteen myyntihinta on Yhdysvalloissa 349 dollaria ja laitteen ennakkotilaukset alkavat kuluvan kuun 20. päivä. Nvidia ei kerro tarkemmin toimitetaanko laitetta myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

sidrend
sidrend
Hintaa on ehkä vähän turhan paljon, vaikka täytyy sanoa että varsinkin mahdollisuus pelejen "suoratoistoon" tietokoneelta on kyllä mahtava. Muilta osin laite ei erityisemmin kiinnosta, ainakaan hintansa takia.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Ka ei tuo noin tehokkaaksi "täppäriksi" ole kovin kallis. Tämähän on vain tehokas täppäri integroidulla peliohjaimella...
RekookeR
RekookeR
Mielenkiintoinen vehes, mutta eikös viiden tuuman näyttö ole aika pieni? Konsolithan kytketään telkkariin, niin miksi moinen?

-Reko

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Käsikonsoli, jolla voi pelata myös TV ruudun kautta...
mcmopo
mcmopo
Jos pelit jäävät samanlaisiksi adroid räpellyksiksi mitä jaksaa pelata sen 10 minuuttia niin ei paljon järkeä ostaa. Käsikonsolimarkkinoilla on jo sen verran kova kilpailu että aika vaikea saada jalkaa oven väliin. Luulempa että tuota odottaa lyhyt tulevaisuus.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä