World of Warcraftissa kävi massiivinen pelaajakato alkuvuodesta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (7)

World of Warcraftissa kävi massiivinen pelaajakato alkuvuodesta
Maailman suosituin MMORPG World of Warcaft menetti alkuvuoden aikana 1,3 miljoonaa pelaajaa, pelin kehittäjän Activision Blizzardin luvut paljastavat. Massiivisesta kadosta huolimatta pelillä on edelleen 8,3 miljoonaa pelaajaa.

Peli julkistettiin alun perin vuonna 2004, jonka jälkeen pelimaailmaa on laajennettu useilla uusilla lisäosilla. Activision Blizzardin toimitusjohtaja Bobby Kotic sanoo, että tilaajamäärien lasku ei tullut varsinaisena yllätyksenä, vaan sitä osattiin jo odottaa. Edes kehittäjät eivät usko pelin enää ainakaan kasvattavan pelaajamääriään, vaan pelaajakadon odotetaan jatkuvan loppuvuotta kohti.


Kaikesta huolimatta Activision Blizzard ei ole hylkäämässä yhtä maailman tunnetuimmista viihdetuotteista, vaan yhtiö aikoo jatkaa merkittävien resurssien panostamista pelin kehitykseen tulevaisuudessakin. Luvassa on lisää sisältöjä, joiden julkaisutahtia on tarkoitus kiristää nykyisestä. Myös pidempään taukoa pitäneiden pelaajien paluuta takaisin peliin on tarkoitus helpottaa.


World of Warcraft ylsi suosionsa huipulle vuonna 2010, jolloin pelillä oli parhaimmillaan yli 12 miljoonaa pelaajaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

spukke
spukke
Tuli tuohonkin peliin upotettua puolitoista vuotta... moni kokeilee ja siinä vuoden kahden kohdalla tiputtautuu pois. Ihan normaalia. Menee vähän samaan gategoriaan eve online kanssa mutta genre täysin eri. Sekä vaikeus aste eri...
tataka
tataka
saisivat tehdä rts warcraftin, reighn of chaos ja sen lisäri oli tosi hyvä, tosin ilmeisesti mmrpg tienaa paremmin..
Sibbe79
Sibbe79
Kokeilin 15 min ja totesin että on ihan just niin paska kun kuvittelinkin.
Dwnldz_5
Dwnldz_5
12 miljoonaa pelaajaa on aika julmetun hyvin yhdelle pelille. Vuonna 2004 julkaistu ja pelaajamäärän kasvaminen kuuden vuoden sisällä on jo saavutus. Aikoinaanhan (jo ennen yhtäkään lisäriä) joku arvostelija kirjoitti lehteen, että pelaajat loppuu siinä parin miljoonan kohdalla. Taisi olla aika pahasti väärässä.

Originally posted by Sibbe79:
Kokeilin 15 min ja totesin että on ihan just niin paska kun kuvittelinkin.
15 minuutissa ehdit tehdä korkeintaan yhden hahmon ja hommata levelin tai pari. Uusien pelien parissa taitaa olla aika lyhyitä kun tuolla aikataululle teet päätöksen laadusta? Just sunlaiset tyypit ovat niitä joiden kannattaisi keksiä muuta tekemistä kuin pelit.
+ Mites tuo mielipide liittyy itse uutiseen?
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Dwnldz_5:
12 miljoonaa pelaajaa on aika julmetun hyvin yhdelle pelille. Vuonna 2004 julkaistu ja pelaajamäärän kasvaminen kuuden vuoden sisällä on jo saavutus. Aikoinaanhan (jo ennen yhtäkään lisäriä) joku arvostelija kirjoitti lehteen, että pelaajat loppuu siinä parin miljoonan kohdalla. Taisi olla aika pahasti väärässä.

Originally posted by Sibbe79:
Kokeilin 15 min ja totesin että on ihan just niin paska kun kuvittelinkin.
15 minuutissa ehdit tehdä korkeintaan yhden hahmon ja hommata levelin tai pari. Uusien pelien parissa taitaa olla aika lyhyitä kun tuolla aikataululle teet päätöksen laadusta? Just sunlaiset tyypit ovat niitä joiden kannattaisi keksiä muuta tekemistä kuin pelit.
+ Mites tuo mielipide liittyy itse uutiseen?

Olet oikeassa siinä, että 15 minuutissa ei saa kunnon kuvaa mistään pelistä, mutta ei omakaan wow kokeiluni ollut mikään pitkäaikainen.

Kokeilin sillä kuukauden trialilla joskus. Ei oikein napannut alkuun, ja viimeinen naula arkkuun tuli levelcapin saavuttamisesta....ei vaan ollut oikein mitään mitä saavuttaa. Pelinä se ei ollut kovin kummoinen, eikä kiinnostava, tosin olin juuri hemmotellut itseni pilalle neverwinternights 2:sen kanssa. :P

Mutta näissä peleissä se ratkaisevin asia on lopulta se yhteisö, jota en itse löytänyt itselleni lähes ollenkaan. Tuntui välillä että WoWia pelaavat vain "jonnet", kun sitä touhua näki. Tuli vain tuumattua, että on niitä parempiakin pelejä, joita pelata, vaikka ne loppuisivatkin joskus...... ;)
kirkanen
kirkanen
Itse tuli tuota pelailtua vuosia sitten puolisen vuoden verran. Peli oli erittäin mielenkiintoinen, mutta siihen käytetty aika oli muusta asioista pois ja onneksi sain irtauduttua siitä ennen kuin jäin kunnolla koukkuun. Jotkut menettivät kirjaimellisesti elämänsä tässä pelissä. Kuten edellisessä viestissä mainittiin pelin loppumisesta, niin itse arvostan juuri sitä, että pelillä on selkeä loppu. Tämä peli kuitenkin paisuu kuin pullataikina.
kirkanen
kirkanen
Tuli kerta klikkauksella kaksi viestiä. Aika kumma juttu.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11. toukokuuta, 2013 @ 2:05

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5397 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä