Sony uusii kannettaviaan, lupaa heivata pieniresoluutioiset näytöt

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Sony uusii kannettaviaan, lupaa heivata pieniresoluutioiset näytöt
Sony on uusinut kannettaviensa valikoimaa uudella Fit-sarjalla, joka nimestään huolimatta ei liity kuntoiluun. Itse asiassa nimen on tarkoitus selkeyttää yhtiön paikoitellen vaikeatajuista nimeämiskäytäntöä.

Fit-sarjaan kuuluu neljä eri mallia, joiden hinnat vaihtelevat varustetasosta riippuen. Fit 14E ja Fit 15E ovat uuden sarjan halvemmat mallit ja pelkät Fit 14 ja Fit 15 kalliimpaa tarjontaa. Halvimman mallin hinta lähtee 549 dollarista eli Suomen oloissa todennäköisesti vajaasta 500 eurosta.

Kaikille sarjan laitteille yhteisiä ominaisuuksia ovat ainakin NFC, taustavalaistu näppäimistö sekä Sonyn omaan Exmor R -kennoon perustuva nettikamera, jonka luvataan tarjoavan parempaa suorituskykyä vähemmässä valossa. Muutenkin suunnittelussa on hyödynnetty Sonyn omaa osaamista. Esimerkiksi kaiuttimissa on käytetty yhtiön ääni-insinöörien osaamista äänenlaatua parantamaan.


Omaa osaamista löytyy myös näytöistä, jotka ovat yksi kohtuuhintaisen sarjan mielenkiintoisimpia ominaisuuksia. Fit-sarjan myötä Sony on luopunut kokonaan halvempien läppäreiden yleisestä 1366x768 pikselin resoluutiosta ja 14 tuuman malleissa resoluutio on 1600x900 kun isommissa ylletään 1920x1080 tasolle. Huonoimman resoluution karsinnan lisäksi Sony on varustanut kaikki Fit-mallit Intelin Core-sarjan suorittimilla, mikä on hyvä saavutus halvemman hintaluokan laitteissa.

Halutessaan kannettavansa voi tuunata Nvidian erillisellä GT 740M -ohjaimella, kosketusnäytöllä ja haluamallaan Core-sarjan suorittimella (Ivy Bridge, Core i3, i5 tai i7). Fit E -sarja sisältää oletuksena perinteisen kiintolevyn, joka on päivitettävissä hybridiasemaan. Fit-sarjassa se on vakio-ominaisuutena ja sen voi päivittää SSD-asemaan. Suurin ero sarjojen välillä on niiden kuorissa. Fit E -sarjassa käytetään muovikuoria, kun Fit-sarja on alumiinikuorinen ja laitteet on rakennettu ohuemmiksi.

Sonyn mukaan kaikki mallit saapuvat myyntiin vielä tämän kuun aikana ainakin Yhdysvalloissa, mutta Sonyn Suomen edustajien mukaan Euroopan julkaisuajankohtaa ei ole vielä päätetty.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
No ei tuo reso kovin vakuuttava ole vieläkään... 1080p perusmalleihin ja 4k ökyhärpäkkeisiin, niin voisi puhua "uudistuksesta" eikä tuossa halpispäässä edes vielä tuolloin.
ArttuH5N1
ArttuH5N1
No, ainakin Torvaldsin raivari sai jotain aikaan... :D

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5236 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Hyvät tarjoukset-ketju 1186 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä