Intel julkisti ARM:n haastajan puhelimiin ja tableteihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (4)

Intel julkisti ARM:n haastajan puhelimiin ja tableteihin
Intel on julkistanut uuden vähävirtaisen Silvermont-arkkitehtuurin. Vähävirtaiseen arkkitehtuuriin perustuvia piirejä tullaan yhtiön mukaan näkemään niin puhelimissa, tableteissa, mikropalvelimissa, verkkoinfrastruktuuri- ja tallennusratkaisuissa, sekä autojen tieto- ja viihdejärjestelmissä.

Silvermont-arkkitehtuuriin perustuvat piirit valmistetaan Intelin 22 nanometrin Tri-Gate-prosessilla. Nykyisiin Atom-ytimiin nähden Silvermont kolminkertaistaa suorituskyvyn (tai vaihtoehtoisesti tarjoaa saman suorituskyvyn viisi kertaa pienemmällä virrankulutuksella). Tästä eteenpäin Intel aikoo päivittää mobiili-Atomit joka vuosi tick-tock-strategian mukaisesti. Ensi vuonna on vuorossa 14 nanometrin tekniikalla valmistettu Airmont.

Silvermont-arkkitehtuuria hyödynnetään muun muassa tableteille ja kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetussa ja vuoden lopulla ilmestyvässä Bay Trail -alustassa. Intel on luvannut, että Bay Trail -pohjaisia Android-kannettavia tulee myyntiin noin 200 dollarilla. Älypuhelimiin tarkoitettuun Merrifield-piiriin perustuvia laitteita nähdään näillä näkymin ensi vuoden alussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Lakupiip
Lakupiip
Näissä prosessoreissa kun muuten mennään koko ajan pienempiin kokoluokkiin sun muihin (32nm -> 22nm) niin entäs sitten kun tulee vastaan vaikka 1nm (ehkä 100 vuoden päästä vaikka) ni mihin sitten??
Ei pysty enää nanometrejä pienentämään...
jartar
jartar
Originally posted by Lakupiip:
Näissä prosessoreissa kun muuten mennään koko ajan pienempiin kokoluokkiin sun muihin (32nm -> 22nm) niin entäs sitten kun tulee vastaan vaikka 1nm (ehkä 100 vuoden päästä vaikka) ni mihin sitten??
Ei pysty enää nanometrejä pienentämään...

Eihän nanometri ole mitään muuta kuin mittayksikkö. Jos tarvetta tulee niin sitten siirrytään pienempään mittayksikköön. Nanometrin jälkeen seuraava on pikometri.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Kansainv%C...4rjestelm%C3%A4

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well atomin koko tulee vastaan aikaisemmin... Taitaa olla siinä 0.2 nm luokkaa Siinä vaiheessa perinteinen prossa on tullut kehitystiensä päähän ja tehoa on saatava muilla keinoin kuin pienentämällä valmistusprosessia.
Quantum koneet, optiset koneet, uudet valmistusmateriaalit (timantti on havaittu hyväksi mutta kalliiksi) jne vievät tuossa tilanteessa eteenpäin... ehkä... Jos saadaan toimimaan luotettavasti ja valmistettua kohtuuhintaan.
AhKeefas
AhKeefas
kolme atomikerrosta on minimieriste
Käytännössä 5nm on raja
Tekniikan täytyy vaihtua piipohjaisesta esim. hiilinanoputkiin tms

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Xiaomi Redmi 10C 1 Android -keskustelu
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
google tili kaapattu 107 Windows -ongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1208 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä