Analyytikko: Tablettimyynti ohittaa PC-myynnin tänä vuonna

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (4)

Analyytikko: Tablettimyynti ohittaa PC-myynnin tänä vuonna
BitChemy Venturesin analyytikko Sameer Singh on sitä mieltä, että tablettien toimitukset ohittaisivat perinteiset PC-toimitukset vuoden kolmannella neljänneksellä, kirjoittaa Cnet.

Ensimmäisessä Singhin esittelemässä ennusteessa käännekohta olisi Q3:n puolivälissä, eli selkeästi vuoden lopussa. Perinteisten PC-koneiden myynti putoaisi noin 70-75 miljoonaan kappaleeseen samalla kun tablettimyynti nousisi 80 miljoonan paikkeille.Toisessa ennusteessa käännekohta tapahtuu vielä aiemmin, toisen ja kolmannen neljänneksen taitteessa. Aiemmin Singh oli siinä uskossa, että tablettien niskalenkki tapahtuisi vasta vuoden 2014 puolella, mutta edellisen neljänneksen tablettimyynti oli niin vaikuttavaa, että hänen oli korjattava ennusteitaan.


- Voin sanoa varmuudella, että tablettitoimitukset tulevat ohittamaan PC-toimitukset vuoden 2013 jälkipuoliskon aikana, Singh kirjoittaa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Yep... Sitähän se on... Täppärin teho piisaa normaalikäyttäjälle kaikkeen tarpeelliseen ja MS taisi osua oikeaan arvatessaan, että työpöytäpuoli on kuivumassa kasaan jollakin aikavälillä.
Tosin pudotus alkaa loiventua jossain vaiheessa. Jollain härväkkeellä ne työtkin on tehtävä, mutta harvempi kotiin tarvitsee postin ja sivujen lukemiseen täppäriä kummempaa laitetta.
Makeke
Makeke
3-4 vuotta vanha PC riittää peruskäyttöön vallan mainiosti. Mites nykyiset tabletit 3-4 vuoden kuluttua? PC koneiden päivitystarve on romahtanut. Joten miksi ihmiset ostaisi jatkuvasti uusia koneita?

Työkoneiksi tableteista ei ole vähään aikaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. toukokuuta, 2013 @ 9:48
H4X0R-X
H4X0R-X
Originally posted by Makeke:
3-4 vuotta vanha PC riittää peruskäyttöön vallan mainiosti. Mites nykyiset tabletit 3-4 vuoden kuluttua? PC koneiden päivitystarve on romahtanut. Joten miksi ihmiset ostaisi jatkuvasti uusia koneita?

Työkoneiksi tableteista ei ole vähään aikaan.

Hyvin huomiotu. Puhumatta tablettien iänkestosta. Ani harvassa vehkeessä nämä litium-ioni akut kestävät 3 vuoden paremmalle puolelle. Monessako tabletissa ne on edes mahdollista vaihtaa, niin kuin ne on lähes joka läppärissä?

Puhumattakaan onnettomuusherkkyydestä ja kulumisesta, mikä on todennäköisyys tipauttaa koti-pc kädestään bussimatkalla, niin että se menee palasiksi? Entä miten helposti hinkkaat sormillasi ja taskuillasi pöytäkoneen näytön hajalle. Entä ohjelmapuoli, sekä etenkin androidi puolella ns. android mätä?

Ja joka ikinen kerta, jos mitään vikaa tulee, niin ainoa vaihtoehto tuntuisi olevan uuden hankkiminen. Samaan aikaan kun kotikoneeseen riittää uusi näppäimistö/näyttö/prosessori.......
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well... jos täppärin ostaa kolmen vuoden välein siihen 200-300 euron hintaan, niin osa kokee sen ihan asialliseksi touhuksi... 3 Vuoden kuluttua nykyisill täppäreillä ei varmaankaa tee juuri mitään, mutta siksipä se onkin laitevalmistajille "parempi" tuote kuin 6-7 vuotta kättökelpoisena kestävä pöytäkone.
Mutta saas nähdä kuinka näiden kanssa käy. Suunta näyttäisi olevan kyllä täppäripainotteiseen suuntaa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5433 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 171 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä