Huhu: Toisen sukupolven Surface-tabletti julkaistaan jo kesällä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (6)

Huhu: Toisen sukupolven Surface-tabletti julkaistaan jo kesällä
Microsoftilla on jo työn alla uusi versio yhtiön Surface-tabletista, väittää taiwanilainen Digitimes perustuen omiin teollisuuslähteisiinsä. Sivuston mukaan Microsoft aikoisi julkistaa laitteen jo kesäkuun lopussa Build-konferenssissaan.

Lähteiden mukaan edellisen Surface-sukupolven odotettua heikompi menekki olisi saanut Microsoftin varovaisemmaksi laitteiden valmistusmäärien arvioinnissa. Digitimesin saamien tietojen mukaan Microsoft on tähän mennessä tilannut komponentteja noin 1 - 1,5 miljoona laitteen valmistamiseen. Edellisen sukupolven Surface-laitteita on epävirallisten arvioiden mukaan myyty kaiken kaikkiaan noin 1,5 miljoonaa kappaletta, joista yli miljoona olisi Surface RT -laitteita ja noin 400 000 Surface Pro -mallistoa. Toisaalta Surface-tablettien myynti erityisesti Pro-mallin osalta on ollut kohtalaisen rajoitettua Suomenkin myynnin alkaessa vasta tämän kuun aikana.


Digitimes ei osaa kertoa tarkemmin laitteiden ominaisuuksista, mutta väittää, että tulossa olisi 9 ja 7 tuuman kokoiset laitteet. Nykyisten Surface-mallien ruudun koko on 10,6 tuumaa. Pienempiin ruutuihin siirtymisen taustalla on alle 10 tuumaisten tablettien hyvä menekki. Esimerkiksi Applen noin kahdeksan tuumainen iPad Mini on myynyt erittäin hyvin ja yksi suosituimmista Android-tableteista on Googlen Nexus 7.

Teollisuuslähteet kertovat Digitimesille, että komponenttien valmistajat pysyvät paljolti samoina ja kokoamisen hoitaa tulevaisuudessakin suuri sopimusvalmistaja Pegatron Technology. Myös prosessorit tulevat edelleen Inteliltä ja Nvidialta. Inteliltä tullaan todennäköisesti näkemään Haswell-pohjaisia tablet-suorittimia Pro-luokan laitteissa kun RT-tableteissa käytettäneen Nvidian Tegra 4 -piirejä.

Vaikka laitteiden esittely tapahtuisi Digitimesin tietojen mukaisesti jo kesäkuun lopussa, myyntiin uusi sukupolvi tulee todennäköisesti vasta syksymmällä. Jos tieto seitsemän tuuman Surface-versiosta pitää paikkansa, käyttöjärjestelmänä on oltava uusi Blue-koodinimellä tunnettu Windows 8.1, joka sisältää tuen pienemmille näytöille. Windows 8.1 -päivityksen virallista julkaisua on veikkailtu lokakuuksi.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

tataka
tataka
itseasiassa surfacessa on 10,6 tuuman näyttö ei 10,1.

9 tuuman haswelltabletti voi olla aika huono sellaiseen laitteeseen mutta atom bay trail/tegra 4 voisi olla sellaiseen aika kuten myös 7 mutta hintahan 7 tuuman luokassa olisi liian kallis.
squi
squi
Originally posted by tataka:
itseasiassa surfacessa on 10,6 tuuman näyttö ei 10,1.
Totta, typo fiksattu.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Bay trail on todennäköisempi noihin 7 tuuman laitteisiin. Haswell parantaa kyllä virrankulutusta Ivyyn verrattuna, mutta ei nyt niin paljon, että 7" laitteeseen sitä kannattaisi tunkea... Luulisin ainakin. Uusi 10+ tuumainen Hasvelilla on toki jo nobrainer!
johtaja59
johtaja59
Mitä Haswell tabletilla voisi tehdä mitä Atom prossuisella ei?
tataka
tataka
jos verrataan nykyiseen clover trail atomiin niin youtubevideot toimii full hd ja unity toimii yms ja jos verrataan tulevaan bay trail atomiin niin toivonmukaan eroa ei peruskäytössä ole, mutta haswellilla toimii tehoa vaativat jutut esim pelaaminen.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Juurikin kaikki raskas käyttö. Haswell pohjainen täppäri toimisi täysin kuvankäsittelyyn ja videoeditointiin paikanpäällä sopivilla touch pohjaisilla sovellutuksillä, siinä missä uudet atomit piisaisi hyvin surffaamiseen ja youtube katseluun... Mutta tavan tallaaja kyllä pärjännee paremmin kuin hyvin uuden sukupolven apuilla oli ne sitten noita uusia atomeja tai AMD jaguaareja...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
PlayStation 5 -saatavuus 31 Playstation (PS4 ja PS5)
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Biisiketju 5396 Vapaata keskustelua
Langatonverkko RJ45 portin avulla 3 WLAN ja lähiverkot
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Tulostimen nimi tulostusasetuksissa 8 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
2 min mustaa ennen aukeamista 12 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä