AfterDawn logo

Ubuntu 13.04 "Raring Ringtail" uunista ulos, Saucy Salamander seuraa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Canonical on saanut valmiiksi tuoreimman Ubuntu-jakelupaketin, jonka versionumero on 13.04 ja joka kantaa epävirallista nimeä Raring Ringtail.

Uusimmassa versiossa on suurten uudistusten sijaan keskitytty viilaamaan paketista näyttävämpi, vakaampi ja nopeampi. Canonicalin tiedotteessa tuoreinta Ubuntua kuvaillaan nopeimmaksi ja visuaalisesti näyttävimmäksi Ubuntu-versioksi ikinä.

Erityishuomiota on pyritty kiinnittämään järjestelmän keveyteen, joka tulee olemaan tärkeä ominaisuus Canonicalin valmistautuessa julkaisemaan yhden Ubuntu-paketin kaikille laiteluokille puhelimista tableteihin ja pöytäkoneisiin. Uuden järjestelmän kerrotaan olevan aiempaa sujuvampi käyttää ja myös muistinkäyttöä on trimmattu alaspäin.

Uusia ominaisuuksia tuoreimmassa versiossa ovat Linuxin kerneli 3.8.8, Unity 7, jonka luvataan tekevän työpöydän käytöstä aiempaa sulavampaa, LibreOffice-paketin verio 4.0 sekä muun muassa Python-kielen versio 3.3. Uusin versio ei enää sisällä Windows-asennuksia helpottavaa Wubi-ohjelmaa. Uusimman version myötä paketille luvattu päivitystuki on tippunut yhdeksään kuukauteen. Tarkemmat tiedot uusista ominaisuuksista voi tarkistaa Ubuntun virallisilta sivuilta.


Raring Ringtailin julkaisun jälkeen Canonicalin perustaja Mark Shuttleworth kertoi, että lokakuussa odotettava Ubuntu 13.10 -versio on lempinimeltään Saucy Salamander.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT