Intel haluaa tehdä All-in-one-koneista helpommin liikuteltavia

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel haluaa tehdä All-in-one-koneista helpommin liikuteltavia
Intel kaavailee All-in-one-tietokoneiden vetovoiman kasvattamista patistamalla valmistajia kehittelemään aiempaa helpommin liikuteltavia AIO-koneita. Uudenlaiset koneet mahdollistaa Windows 8 ja sen uusittu kosketukselle optimoitu käyttöliittymä.

Tieto Intelin visioista tulee taiwanilaiselta Digitimesilta, joka perustaa uutisensa omiin teollisuuslähteisiinsä. Digitimesin lähteiden mukaan Intelin tavoitteena on kolminkertaistaa All-in-one-koneiden myyntimäärä verrattuna vuoden 2008 tasoon.

Intelin ajatus aiempaa liikuteltavimmista, mutta kuitenkin isokokoisista koneista esiteltiin jo viime syksynä ja yhtiö kertoi jo silloin, että useilta isoilta valmistajilta tullaan näkemään uuteen konseptiin perustuvia laitteita.


Käytännössä koneet ovat kuin jättimäisiä tabletteja, joiden kosketusnäytön koko vaihtelee 18,4 tuumasta aina 27 tuumaan saakka. Koneisiin on tarkoitus rakentaa sisään akku, jonka varassa konetta voidaan käyttää missä tahansa myös ilman virtajohtoa. Isoja koneita ei ole tarkoitus kantaa mukana liikkuessa kuten tabletteja ja normaaleja kannettavia tietokoneita, vaan niitä voidaan siirrellä helposti kotona ja käyttää normaalin työpöydän tapaan tai vaikka vaakatasossa pöydällä.

Vaikka saattaa vaikuttaa erikoiselta, että prosessorivalmistaja puuttuu koneiden ulkoasuun ja ominaisuuksiin kuten akkuun, Intelillä on vahvasti oma lehmä ojassa pc-markkinoiden ylläpitämisessä. Paljolti ARM-prosessoreihin perustuvien tablettien vallatessa alaa perinteisiltä kannettavilta, Intel taistelee vastaan patistamalla valmistajia kehittämään entistä ohuempia kannettavia. Jos Intelin vaatimukset täyttyvät ohuuden ja muiden ominaisuuksien osalta, valmistaja saa kutsua laitettaan Ultrabookiksi, mikä takaa samalla Intelin massivisen mainoskampanjan tuen. Sama lähestymistapa koskee nyt kosketusnäytöllisiä All-in-one-koneita, joilla Intel pyrkii luomaan uusia käyttötapoja katoavien työpöytäkoneiden tilalle.

Tähän mennessä Intelin visioon sopivia koneita löytyy markkinoilta jo muutamia kuten Sony VAIO Tap 20, Dell XPS 18 ja Lenovo Horizon.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Uusi halppis läppäri 3 Uutta kannettavaa ostamassa
FPS hukassa! 5 Näytönohjaimet - Apua, kokemuksia ja vinkkejä
pls formaatti 11 Yleistä keskustelua digitaalisesta musiikista
Biisiketju 4614 Vapaata keskustelua
Peli pätkii 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Lisää muistia Acer läppäriin 10 Kannettavat tietokoneet
Päivitys jumiutuu 13 Windows -ongelmat
VHS kasettien digitointi 18 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1095 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2161 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä