Nvidialta tulossa GeForce GTX Titan Ultra ja Titan LE -ohjaimet hintahaarukan yläpäähän

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidialta tulossa GeForce GTX Titan Ultra ja Titan LE -ohjaimet hintahaarukan yläpäähän
AMD:n odotetaan julkaisevan yhtiön virallisen kahden piirin kortin vielä tällä viikolla, mikä saattaa järkyttää Nvidian huippuohjainten GeForce GTX 690:n ja GeForce GTX Titanin asemaa. Nvidia aikoo vastata julkistukseen omilla uusilla GK110-piiriin perustuvilla korteillaan.

3DCenter.org-sivustolta alkunsa saanut uutinen kertoo, että Nvidialla olisi työn alla jopa kaksi GK110-ohjainta. Toinen ohjaimista olisi budjettiversio parin kuukauden takaisesta GeForce GTX Titan -ohjaimesta ja toinen aiempaa tehokkaampi versio samaan piiriin perustuen.

Aiempien tietojen perusteella halvempi GK110-kortti eli GeForce GTX Titan LE sisältäisi 2496 CUDA-ydintä, 208 TMU:ta, 40 ROP:ta, 320-bittisen muistiväylän, jonka jatkeena 5 gigatavua GDDR5-muistia ja 180 - 190 watin TDP-arvon.

Koska alkuperäinen GeForce GTX Titan ei hyödynnä kaikkia GK110-piirin tarjoamia resursseja, Nvidia on tuoreen tiedon mukaan julkaisemassa uuden koko piiriä hyödyntävän Titan-mallin. GeForce GTX Titan Ultra käyttäisi myös viimeisen SMX-klusterin, mikä nostaisi CUDA-ydinten määrään 2880 kappaleeseen ja tekstuuriyksiköiden määrän 240 kappaleeseen. Ultra-version kellotaajuudet olisivat myös aiempaa korkeampia, mikä tarkoittaa samalla korkeampaa TDP-arvoa.
Saksalaissivuston mukaan hitaampi korteista saapuisi markkinoille "kesän aikana" kun taas Titan Ultraa jouduttaisiin odottelemaan aina vuoden viimeiselle neljännekselle saakka. Titan LE:n hinnaksi kerrotaan 600 - 700 euroa kun Titan Ultran lähtöhinnaksi arvioidaan 1000 euroa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Muillakin huonoja kokemuksia Acerin läppäreistä? 3 21.1.2018 03:21 Kannettavat tietokoneet
Edullinen peliläppäri 5 14.12.2017 15:46 Kannettavat tietokoneet
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 4 5.9.2017 12:05 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille