Nvidialta tulossa GeForce GTX Titan Ultra ja Titan LE -ohjaimet hintahaarukan yläpäähän

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Nvidialta tulossa GeForce GTX Titan Ultra ja Titan LE -ohjaimet hintahaarukan yläpäähän
AMD:n odotetaan julkaisevan yhtiön virallisen kahden piirin kortin vielä tällä viikolla, mikä saattaa järkyttää Nvidian huippuohjainten GeForce GTX 690:n ja GeForce GTX Titanin asemaa. Nvidia aikoo vastata julkistukseen omilla uusilla GK110-piiriin perustuvilla korteillaan.

3DCenter.org-sivustolta alkunsa saanut uutinen kertoo, että Nvidialla olisi työn alla jopa kaksi GK110-ohjainta. Toinen ohjaimista olisi budjettiversio parin kuukauden takaisesta GeForce GTX Titan -ohjaimesta ja toinen aiempaa tehokkaampi versio samaan piiriin perustuen.

Aiempien tietojen perusteella halvempi GK110-kortti eli GeForce GTX Titan LE sisältäisi 2496 CUDA-ydintä, 208 TMU:ta, 40 ROP:ta, 320-bittisen muistiväylän, jonka jatkeena 5 gigatavua GDDR5-muistia ja 180 - 190 watin TDP-arvon.


Koska alkuperäinen GeForce GTX Titan ei hyödynnä kaikkia GK110-piirin tarjoamia resursseja, Nvidia on tuoreen tiedon mukaan julkaisemassa uuden koko piiriä hyödyntävän Titan-mallin. GeForce GTX Titan Ultra käyttäisi myös viimeisen SMX-klusterin, mikä nostaisi CUDA-ydinten määrään 2880 kappaleeseen ja tekstuuriyksiköiden määrän 240 kappaleeseen. Ultra-version kellotaajuudet olisivat myös aiempaa korkeampia, mikä tarkoittaa samalla korkeampaa TDP-arvoa.

Saksalaissivuston mukaan hitaampi korteista saapuisi markkinoille "kesän aikana" kun taas Titan Ultraa jouduttaisiin odottelemaan aina vuoden viimeiselle neljännekselle saakka. Titan LE:n hinnaksi kerrotaan 600 - 700 euroa kun Titan Ultran lähtöhinnaksi arvioidaan 1000 euroa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Elokuvia 24 Vapaata keskustelua
Uusi läppäri opiskelijalle 2 Uutta kannettavaa ostamassa
Android 10, OP mobiili ja koko näytön tila? 4 Android -keskustelu
Biisiketju 4477 Vapaata keskustelua
USB adapteri kovalevyyn 7 Kannettavat tietokoneet
Hp kannettava Win 10 Videoeditori ei toimi 15 Kannettavat tietokoneet
Onko hyvä paketti? 2 Uutta tietokonetta ostamassa
car x drift ongelma 4 PC:n pelit
uusi kone valmis "pikkuputiikki" mielipiteitä 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Huawei 4g ja sen perään ubiquitin reitittimiä ja yhteiset toimimaan 3 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä