AfterDawn logo

Windows 8.1:stä löydettiin kioskitila

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
1 kommentti

Microsoftin Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän kehitysversioita on vuotanut julki tänä keväänä tasaiseen tahtiin. Tuorein vuoto paljastaa niin sanotun kioskitilan.

Windows 8.1:n 9374-kehitysversiosta löydetty kioskitila (Kiosk Mode) mahdollistaa laitteen lukittamisen tiettyyn sovellukseen, joka avautuu heti kirjautumisen jälkeen. Tavalliselle tietokoneen käyttäjälle ominaisuudesta ei välttämättä ole paljoa hyötyä, mutta yritystoiminnassa tai julkisille laitoksille se voi osoittautua hyvinkin käteväksi. Kuvausten perusteella kioskitila vaikuttaisi samankaltaiselta ominaisuudelta kuin iOS:n Guided Access.

Aiempien tietojen mukaan Microsoft olisi tuomassa Windows 8.1:n mukana lisää käyttöliittymän räätälöintimahdollisuuksia ja Metro-näkymässä toimivan tiedostonhallintasovelluksen. Lisäksi on ollut puhetta mahdollisuudesta käynnistää tietokone suoraan työpöydälle.

1 KOMMENTTI

spegex1/1

Kioskitilaa on käytetty yritysmaailmassa jo pitkään. Esim. Win XP:n saa muutamalla Group Policy -asetuksella ja/tai rekkariasetuksella pakotettua yksittäiseen sovellukseen. Moni yritysasiakas ottaa varmasti ilolla vastaan kaikki parannukset tuolla alueella vastaan.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT