Intel lupaa kosketusnäytöllisiä Windows 8 -läppäreitä alle 200 dollarilla

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (3)

Intel lupaa kosketusnäytöllisiä Windows 8 -läppäreitä alle 200 dollarilla
Sirujätti Intelin toimitusjohtajana viimeisiä päiviä työskentelevä Paul Otellini on luvannut, että lähitulevaisuudessa kuluttajat pääsevät käsiksi Windows 8 -kannettaviin erittäin huokeaan hintaan. Otellinin mukaan hinnat putoavat jopa 200 dollariin eli noin 150 euroon.

Halpojen kosketusnäytöllisten kannettavien sisällä jyrisee Intelin uusittuun mikroarkkitehtuuriin perustuva Bay Trail -piiri. Yhtiön mukaan neliytimiset Bail Trailit tulevat olemaan lisäksi erittäin suorituskykyisiä. Pekingin IDF-messuilla niitä kuvailtiin nopeimmiksi Atom-piireiksi mitä on ikinä valmistettu. Suorituskyvyn lisäksi piirit mahdollistavat all-day-akkukeston. Laitteiden paksuutta voidaan karsia jopa kahdeksaan millimetriin.

Koko paketti on mahdollista ilmeisesti pienien näyttöjen ansiosta, mutta asiasta ei puhuttu sijoittajapuhelussa. Bay Trailit tulevat markkinoille heinä-syyskuussa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

mcmopo
mcmopo
Mitäpä jos tehtäisiin jotain joskus oikein ja tehtäisiin läppäri mitä kuluttajat todella haluaisivat. Eli paksuus pysyisi samana ja akun kesto moninkertaistettaisiin. Lisäksi tuotaisiin vanhanaikainen tattiohjaus kosketushiiren kanssa samaan pakettiin. Myöskin näytön resoluutiota voisi uudistaa korkeammaksi ja tuoda vaihtoehtona jotain muuta kuin laajakuvanäyttöjä. Moni varmaan ottaisi nettiselailukoneeksi normaalin näytön eikä tuollaista laajakuvaa.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Bodomed
Bodomed
Originally posted by mcmopo:
Mitäpä jos tehtäisiin jotain joskus oikein ja tehtäisiin läppäri mitä kuluttajat todella haluaisivat. Eli paksuus pysyisi samana ja akun kesto moninkertaistettaisiin. Lisäksi tuotaisiin vanhanaikainen tattiohjaus kosketushiiren kanssa samaan pakettiin. Myöskin näytön resoluutiota voisi uudistaa korkeammaksi ja tuoda vaihtoehtona jotain muuta kuin laajakuvanäyttöjä. Moni varmaan ottaisi nettiselailukoneeksi normaalin näytön eikä tuollaista laajakuvaa.
Kyllä se vaan tuntuuu ikävä kyllä siltä. Että tuo kosketusnäyttö on sitä nyky-aikaa. Vaikka kuinka yrittäis taistella kehitystä vastaan!

Mitä nyt sit taas itse ajattelen niin olen jo kauan kaivannut, juuri tuollaista läppäriä kunnon specseillä. Toivottavasti näissä nähdään muuta näyttistä kun Intelin omaa HD sarjaa... Taidampa vielä hetken säästää ja odottaa uuden koneen ostoa. :)
tataka
tataka
Originally posted by Bodomed:
Originally posted by mcmopo:
Mitäpä jos tehtäisiin jotain joskus oikein ja tehtäisiin läppäri mitä kuluttajat todella haluaisivat. Eli paksuus pysyisi samana ja akun kesto moninkertaistettaisiin. Lisäksi tuotaisiin vanhanaikainen tattiohjaus kosketushiiren kanssa samaan pakettiin. Myöskin näytön resoluutiota voisi uudistaa korkeammaksi ja tuoda vaihtoehtona jotain muuta kuin laajakuvanäyttöjä. Moni varmaan ottaisi nettiselailukoneeksi normaalin näytön eikä tuollaista laajakuvaa.
Kyllä se vaan tuntuuu ikävä kyllä siltä. Että tuo kosketusnäyttö on sitä nyky-aikaa. Vaikka kuinka yrittäis taistella kehitystä vastaan!

Mitä nyt sit taas itse ajattelen niin olen jo kauan kaivannut, juuri tuollaista läppäriä kunnon specseillä. Toivottavasti näissä nähdään muuta näyttistä kun Intelin omaa HD sarjaa... Taidampa vielä hetken säästää ja odottaa uuden koneen ostoa. :)
niin ajattelit että nvidia tekisi ion 3 näyttiksen? ion 2 on ollut joissakin atom miniläppäreissä mutta sen teho on aika huono, varmaan huonompi kuin bay trail atomin integroitu gpu.

bay trail atomin gpu saattaa olla n. melkein yhtätehokas kuin acer w700 sandy bridgen 3000 hd eli full hd videot toimii ja flash, silverlight, unity myöskin. ja jopa jotkut vähän vanhemmat pelitkin tällä toimii esim 64 megan näytönohjaimen vaativat(sekä muutama 128 näytönohjaimen vaativan) jolloin se erillinen näytönohjain saattaa olla useimmille turha, mutta jos cpu teho on huomattavasti parempi niin 60-120 euroa kalliimpi jossa erillinen näytönohjain voisi olla ihan järkevä esim opiskelijoille joilla ei välttämättä sitä rahaa nyt niin paljoa ole mutta tahtovat kuitenkin jotakin muutakin pelata kuin facebook pelejä. mutta veikkaan että raskas työskentely ei sillä toimi, vaan vaaditaan tehokkaampaa rautaa.

siinä missä clover trail oli ihan surkea(poislukien akkukesto) niin tämä voi olla ensimmäinen atom sarjalainen jota voisin tavalliselle ihmiselle suositella(esim siskoni joka käyttää facebookia ja selainpelejä, word, pdf, exel taulukkoja, youtube ja katsomo yms videoiden katselu ja nettisurffaus)

acer w510 oli kyllä niin surkea kuin olla ja voi, tosin siinä oli ongelmia jotka ei riippunu siitä atomista, mutta kyllä se clover trail gpu ei riitä edes 720p youtube videoihin, mutta akkukesto telakan kanssa ällistyttävä se on myönnettävä, kun tämä w700 kestää 5.5-7 tuntia surffausta ja videoiden katselua...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 5055 Vapaata keskustelua
Ei kuvaa näytöllä ryzen 9 5900x:llä 8 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Powerdirector ei aukea 3 Android -keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 99 PC:n pelit
E3372s nettitikun asetukset 40 Laajakaistaliittymät
Webkamera jossa mikrofoni 2 Windows -ongelmat
Blue-rayn virtalähde 5 Blu-ray -keskustelu
Teams kokous kun tietokonressa ei kameraa 6 Windows -ongelmat
Päivitystä vai uutta? 7 Uutta tietokonetta ostamassa
Milä on turvallisin www osoite ladata teams 2 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä