AfterDawn logo

Leap Motion sopi tuotteistuksesta myös HP:n kanssa

Valtteri Ahonen Valtteri Ahonen

Leap Motion tuli tunnetuksi esiteltyään eleohjaukseen käytettävän laitteensa viime vuonna. Vaikuttavan esittelyvideon levittyä laitetta alettiin kuumeisesti odottaa markkinoille, mutta ensimmäiset kuluttajatuotteet saadaan jakeluun vasta toukokuussa.

Nyt pienestä ponnistava yhtiö on solminut laitetoimitussopimuksen maailman suurimman tietokonevalmistajan tittelistä jatkuvasti kilpailevan HP:n kanssa, kertoo TechCrunch. Sopimuksen myötä Leap Motionin eleohjaustekniikkaa nähdään tulevissa HP:n tietokoneissa. Ensin ohjainta aletaan vain jakaa koneiden mukana, mutta tarkoitus on myöhemmin saada tekniikka integroitua koneisiin.

Leap Motion on jo aiemmin julkistanut sopimuksen Asuksen kanssa, huolimatta siitä että yhtiöllä ei tosiaan ole ainuttakaan laitekauppaa plakkarissaan. Kehittäjille laitteita on kuitenkin jaettu jo tuhansia.


Yhtiön toimitusjohtaja on vihjaillut, että tekniikka olisi kokonsa puolesta lähitulevaisuudessa mahdollista istuttaa myös esimerkiksi älypuhelimiin, mutta tällaisen konkretisoitumisesta ei ole toistaiseksi nähty mitään merkkejä.

Alla videolla vuoden vanha demo laitteen toiminnasta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT