AfterDawn logo

Windows 8.1 saattaa oppia käynnistymään suoraan työpöydälle

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Microsoft hakee lisää vauhtia Windows-käyttöjärjestelmän myyntiin kehitteillä olevan Blue-version avulla. Verkkoon on vuotanut jo pari kehitysversiota, joista on paljastunut yhtä sun toista. Tuoreimpiin havaintoihin kuuluu mahdollisuus käynnistää tietokone Metro-näkymän ohi suoraan työpöydälle.

Start Screenin ohittamismahdollisuudesta raportoitiin venäjänkielisellä MicrosoftPortal.net-verkkosivulla, mutta sivu on nyt poistettu. Havainto syntyi twinui.dll-tiedoston tutkinnan seurauksena. Työpöydälle "boottaaminen" onnistuu jo nyt Windows 8:ssa epävirallisten temppujen avulla, mutta Microsoftilta mandaattia tähän ei ole nähty tai kuultu. Kenties yhtiössä on kuunneltu asiakkaiden palautetta ja päätetty luopua Start Screenin pakkosyötöstä.

Tutkimusyhtiö IDC:n mukaan Start Screeniin pakottaminen ja Käynnistä-painikkeen uupuminen ovat keskeisiä syitä miksi Windows 8 ei kiinnosta asiakkaita.


Microsoftin uskotaan esittelevän Windows Blue -päivityksen (8.1) kesäkuussa pidettävässä Build-tapahtumassa. Tuolloin selvinnee myös se, että millaisella Start Screen -politiikalla yhtiö aikoo jatkaa.

2 KOMMENTTIA

superkick1/2

Hieno että saadaan pikkuhiljaa lisää valintoja. Vanhaa starttivalikkoa tai seiskaa en kyllä ole kaivannut. Sen verran näppärä uudesta starttiruudukosta on tullut käyttää.

ackalin2/2

Originally posted by superkick:

Hieno että saadaan pikkuhiljaa lisää valintoja. Vanhaa starttivalikkoa tai seiskaa en kyllä ole kaivannut. Sen verran näppärä uudesta starttiruudukosta on tullut käyttää.

Joo itse en ymmärrä kas tuota merkillistä kohua tuosta star nappulasta. Nyt ei tarvita kuin molempia etusormia ja kaikki käy vikkelämmin. Aluksi oli tietenkin vaikea omaksua 15 vuoden tapoja uusiksi, muuta kun sai muutaman viikon järjestelyt oman näköiseksi ei todellakaan kaipaa vanhoja winukoita. Pennun koneeseen siirsin seiskan ja luulin sen olevan jo hyvä, mutta nyt huomaa taas edistyksen menneen eteenpäin.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT