Applen avainhenkilö uskoo älykkäisiin rannekelloihin ja laseihin

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (6)

Applen avainhenkilö uskoo älykkäisiin rannekelloihin ja laseihin
Amerikan yhdysvaltojen länsirannikon IT-keskittymässä, Piilaaksossa, jaksetaan uskoa teknologian henkilökohtaistumiseen ja päälle puettaviin laitteisiin. Applen hallituksen jäsen ja Intuitin hallituksen puheenjohtaja Bill Cambpell kuuluu niihin henkilöihin, jotka uskovat älykellojen ja älylasien menestykseen. Asia tuli ilmi Intuitin sisäisessä keskustelutilaisuudessa, johon osallistui Campbellin lisäksi yhtiön toimitusjohtaja Brand Smith.

Campbell totesi tilaisuudessa, että uudenlaiset teknologiat ovat levittäytymässä henkilökohtaisiin esineisiin. Samalla hän kehui Google Glass -älylasiprojektia ilmiömäiseksi menestykseksi. Älypuhelimista saadun kokemuksen hän näkee leviävän muihinkin esineisiin, minkä seurauksena laseista ja rannekelloista voi muodostua arkielämän kannalta hyvinkin keskeisiä laitteita.

Sanoista tekee mielenkiintoisia erityisesti se, että Campbell istuu Applen hallituksessa. Pitkin talvea ja kevättä useampi media on julkaissut tietoja Applen iWatch-projektista. Applen älykellon kehityksen on kerrottu työllistävän noin sata henkeä, joita luotsaa yhtiön designpomo Jony Ive.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

6 kommenttia

maario
maario
Kyllä Apple ja muut kelloporukat nitistää Poalrin ja Suunnon vuodessa siit, kun älykellot on markkinoilla. Apple pistää resoluution tasolle 720 x 720, devaajat tekee kaikki urheilu-, liikuta-, suunnistus- ym. applikaatiot tasolle Apptore, niin Suomi on tyhjä Polarista ja Suunnosta.

Suunto 56 x 56 pix

Polar 76 x 76 pix

Ellei Polar ja Suunto lähde sille tielle, mihin Apple ja Googlekin:

- InterestMachine™
- Mitä iPhonen jälkeen?

Vielä on Polarilla ja Suunnolla aikaa liittoutua mallin mukaan isojen toimijoiden kanssa.
DonZQ
DonZQ
Originally posted by maario:

Kyllä Apple ja muut kelloporukat nitistää Poalrin ja Suunnon vuodessa siit, kun älykellot on markkinoilla. Apple pistää resoluution tasolle 720 x 720, devaajat tekee kaikki urheilu-, liikuta-, suunnistus- ym. applikaatiot tasolle Apptore, niin Suomi on tyhjä Polarista ja Suunnosta.

Suunto 56 x 56 pix

Polar 76 x 76 pix

Ellei Polar ja Suunto lähde sille tielle, mihin Apple ja Googlekin:

- InterestMachine™
- Mitä iPhonen jälkeen?

Vielä on Polarilla ja Suunnolla aikaa liittoutua mallin mukaan isojen toimijoiden kanssa.
720x720 resoluutio on aivan järjetön ja en usko, että sellaista tullaan näkemään vielä moneen vuoteen, varsinkin kun Applenkin ollaan kerrottu taistelevan akunkeston kanssa. Jos näyttö olisi 2" (joka on siis jo erittäin iso rannekellon näytöksi) ja resoluutiolla 720x720 pikselitiheys olisi päälle 500. Ei MITÄÄN järkeä. Ensimmäisessä laitesukupolvessa resoluutio lienee parhaimmillaan 250x250 ja silloinkin akunkesto joutuu koville.

Siitä olen tosin samaa mieltä kanssasi, että jos Suunto ja kumppanit eivät lähde tähän kehitykseen mukaan niin saattaa olla kovat ajat heillä edessä, teki sen menestyvän älykellon sitten Apple, Samsung, Google tai joku muu. Älylasit ja -kellot lienevät olevan se seuraava merkittävä teknologinen uudistus.
mcmopo
mcmopo
Itse en ainakaan ole kiinnostunut kellosta jossa ei kestä patteri/akku yli puoltavuotta. En näe muutenkaan järkeä tuossa älykellossa. Lasit vielä menettelisi jos ne integtoitaisiin normaaleihin silmälaseihin. Tosin näitäkään en ostaisi koska en tarvitse silmälaseja.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

Arttuu1
Arttuu1
Ennenkuin alatte antamaan kuoliniskua esim. Suunnolle, niin kannattaa miettiä mitkä ovat ko. yritysten todelliset markkinat. Suunnon suurimmat markkinat lienevät kuitenkin seikkailu-, kiipeily- ja sukelluslaitteet, joilla on hiukan erilainen käyttötarkoitus kuin iWatchilla. Yritäppä ottaa iWatch kiipeilyreissulle Himalajalle mukaan...
hannibal_pjv
hannibal_pjv
... 3h takana ja kello ei jaksa enää näyttää aikaa kun akku on loppu... Jep, jep!
Mutta luultavasti tavan arkiliikkuja saattaa valita iKellon, kun samalla voi lukea s-postit kun tekee lenkkiä...
power_age
power_age
Originally posted by hannibal_pjv:
... 3h takana ja kello ei jaksa enää näyttää aikaa kun akku on loppu... Jep, jep!
Mutta luultavasti tavan arkiliikkuja saattaa valita iKellon, kun samalla voi lukea s-postit kun tekee lenkkiä...

Joups s.posteja lukemaan ja akkua vaan latailemaan, no tarpeen varmaan omassa tarve kunnassaan kiireiset johtajan ja siihen tyyliin.

Muille sitten ehkä? Tyyliin onko tukka hyvin näkyykö kello ;)

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 10 Android -keskustelu
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4880 Vapaata keskustelua
Office 2010 paketin asentaminen Windows 10 läppärille? 25 Ajuri- ja softaongelmat
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1078 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Tietsikan päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Apowersoft-näytöntallentajalla äänentallennusongelma yhdellä läppäreistä 1 Ajuri- ja softaongelmat
Kannettava ei pelitä... (Toshiba Satellite) 10 Kannettavat tietokoneet
YLE Areena ongelma 22 Televisiot
Mozilla Firefox - Keskustelu 15 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä