Takavuosien tietokonevillitys kuolemassa sukupuuttoon

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (7)

Takavuosien tietokonevillitys kuolemassa sukupuuttoon
Tietokonemarkkinoiden yksi suurimmista villityksistä muutama vuosi sitten olivat pienet ja vähätehoiset miniläppärit, jotka soveltuivat edullisuutensa ansiosta kuluttajien netti- ja sähköpostipäätteeksi. Nyt nämä useimmiten Intelin Atom-suorittimella varustetut tietokoneet ovat häviämässä markkinoilta. Tutkimusyhtiö IHS:n mukaan vuonna 2015 ei enää toimitettaisi ainuttakaan miniläppäriä.

Tutkimusyhtiön mukaan tänä vuonna minikannettavien toimitukset jäävät noin neljään miljoonaan kappaleeseen. Ensi vuonna puhutaan enää hieman yli 250.000 kappaleen määrästä. Vuonna 2010 minikannettavia työnnettiin markkinoille yli 32 miljoonaa kappaletta. Suosion kasvu oli nopeaa ja IHS:n ennustuksen perusteella se katoaa lähes yhtä nopeasti.

Syyllistä minikannettavien synkkään tulevaisuuteen ei tarvitse kauaa etsiä. Se on tietysti taulutietokone, joka osoitti olevansa minikannettavaa parempi laite netin selaamiseen, sähköpostien lukuun ja ajan tappamiseen. Lisäksi tabletit kulkevat matkassa paljon vaivattomammin kuin pienet kannettavat tietokoneet. Apple esitteli iPadinsä tammikuussa 2010, mikä oli myös minikannettavien toimitusten huippuvuosi – sen jälkeen laitetyypin toimitusten määrä on vain laskenut.


IHS:n ennusteen mukaan voidaan sanoa, että minikannettavista on tulossa "PC:n jälkeisen aikakauden" ensimmäinen kuolonuhri.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

7 kommenttia

waiski
waiski
Eipä tuota omaa miniläppäriä ole paljoa käytetty sen jälkeen kun tabletti tuli hankittua. Useamman minuutin boottiaika ja surkea resoluutio ei houkuttele käyttämään, kun vaihtoehtona on välittömästi käytettävissä oleva ja huomattavasti virkeämpi tabletti.

Janne Nissinen
Admin

Bodomed
Bodomed
kaksi kappaletta atomilla höystettynä on tuolla kaapissa. Mutta eipä niitä sen jälkeen oo käytetty. Kun sain kunnon läppärin ja SGSIII käyttöön.
maltti
maltti
Originally posted by Bodomed:
kaksi kappaletta atomilla höystettynä on tuolla kaapissa. Mutta eipä niitä sen jälkeen oo käytetty. Kun sain kunnon läppärin ja SGSIII käyttöön.
1410 aspire metallikuorissa crystal näytöllä 10 in edellenkin joka paäivä käytössä pokeriia pelejä ym. androidilla ei tee mitään ku sitä eitueta tuolla kaapissa pari sellaista tupla ydin ipsiä. Kunhan sataisiin kunnollisia winkku tabletteja joita voisi hyödyntää työ elämässä anroidit ja aplet on leikkimistä varten
xxwavx112
xxwavx112
"PC:n jälkeinen aikakausi" on kyllä ihme keksintö.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. huhtikuuta, 2013 @ 23:05

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

mcmopo
mcmopo
Mikäs nykyään luokitellaan miniläppäriksi? Jos yli 5" "puhelimet" luokitellaan puhelimiksi niin itse luokittelisin sillä perusteella 13" kosketusnäytölliset läppärit miniläppäreiksi ja ne eivät ole katoamassa minnekkään.

Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Itse kuskaan vielä jäätävän painavaa lenovo t500 ympäriinsä. mikäs siinä kun kerran hyvä on, kestää vaikka ydinpommin...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. huhtikuuta, 2013 @ 18:36
avthein
avthein
Taulukkeisiin kun saa myös näppiksen, halutessaan. Harmi vaan ettei tuo näppistuki ole standardi, eli perinteiset näppikset eivät toimi edes oikealla liittimen sovittimella.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä