AfterDawn logo

Intelin korjatut Lynx Point -piirisarjat tulevat saataville heinäkuussa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intel on informoinut sen yhteistyökumppaneita tulevaan 8-sarjaan kuuluvien piirisarjojen korjatun version aikataulusta. Yhtiö odottaa korjattuun C2-steppingiin perustuvien piirisarjojen tulevan saataville heinäkuun puolivälin paikkeilla. Saatavuudcen parantumiseen menee aikaa muutama viikko.

Intel löysi aiemmin keväällä Haswell-suorittimille suunnitellusta piirisarjasta virheen, joka aiheuttaa ongelmia USB 3.0 -laitteissa tietokoneen herätessä S3-tilasta. Yhtiö piti ongelmaa kuitenkin sen verran pienenä, että se päätti päästää viallisen piirisarjaversion markkinoille. Viallisen piirisarjan ja Haswell-suorittimien saatavuutta kuitenkin rajoitetaan kunnes korjatun piirisarjan saatavuus paranee.

Kaikkein kiireisimmille päivittäjille tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että USB-laitteet eivät näy kiinnitettyinä kun tietokone herää S3-lepotilasta. Käyttäjän tulee ottaa laite pois tietokoneesta ja kytkeä se takaisin koneeseen, minkä jälkeen ongelmia ei pitäisi esiintyä. Ongelman ei pitäisi aiheuttaa datan katoamista. USB-muistilla olevat keskeneräiset työt kannattaa kuitenkin tallentaa ennen koneen nukuttamista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT