AfterDawn logo

Google aloittaa uudistetun Nexus 7:n myynnin kesällä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Google aikoo tuoda uudistetun Nexus 7:n markkinoille heinäkuun paikkeilla, kertoo uutistoimisto Reuters. Asuksen valmistaman laitteen hinnoittelu on vielä avoinna. Kesällä tulee kuluneeksi vuosi ensimmäisen sukupolven Nexus 7:n lanseerauksesta.

Uudessa Nexus 7:ssä on Reutersin tietojen mukaan tarkempi näyttö ja ohuemmat reunat. Lisäksi Nvidian Tegra 3 -piiri on saanut siirtyä Qualcommin Snapdragonin tieltä. Google harkitsi Nvidian piiriä uudenkin Nexuksen kohdalla, mutta päätyi lopulta vaihtamaan komponenttivalmistajaa suorituskyvyn takia.

Reutersin mukaan toisen sukupolven Nexus 7:n hinnoittelulle on olemassa kaksi vaihtoehtoa. Yhdessä vaihtoehdossa vanha versio pysyisi markkinoilla, mutta sen hintaa laskettaisiin reippaasti. Tällöin uusi tabletti tulisi myyntiin 199 dollarin hintaan, aivan kuten alkuperäinen Nexus 7. Toinen vaihtoehto on ottaa nykyinen Nexus 7 pois markkinoilta ja lanseerata uusi laite 149 dollarin hinnalla.


Asuksen mukaan sen tavoitteena on kaksinkertaistaa tablet-toimitukset tänä vuonna (viime vuoteen verrattuna). Lukuna se tarkoittaisi 12 miljoonaa tablettia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT