AfterDawn logo

Nvidia esitteli viisi uutta näytönohjainta kannettaviin tietokoneisiin

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nvidia on päivittänyt kannettavien tietokoneiden näytönohjainmallistoaan viidellä Kepler-arkkitehtuuriin perustuvalla 700M-sarjan ohjaimella.

Nvidian lehdistötiedotteessa päähuomion saa automaattisesti toimivat optimointiteknologiat, jotka parantavat tilanteen mukaan pelien visuaalisuutta, suorituskykyä ja virrankulutusta. Teknologiat ovat Nvidia GPU Boost 2.0, Nvidia Optimus ja GeForce Experience.

Ensinnä mainittu tekniikka korottaa grafiikkaprosessorin kellotaajuutta kun peli tai muu laskentatehoa vaativa tehtävä alkaa. Optimuksen tehtävänä on taas kytkeä näytönohjain pois päältä ja siirtää vastuu grafiikan piirtämisestä vähävirtaisemmalle integroidulle ohjaimelle, kun laskentatehoa ei tarvita paljoa. GeForce Experience määrittelee vuorostaan automaattisesti näyttävimpiä peliasetuksia, joihin kyseisen kokoonpanon rahkeet riittävät. Se pitää myös huolen ajureiden ajantasaisuudesta.

Nvidian mukaan uudet ohjaimet tulevat saataville heti. GeForce 700M -sarjan uudet tulokkaat ovat GeForce GT 750M, GeForce GT 745M, GeForce GT 740M, GeForce GT 735M ja GeForce GT 720M. Teknologiasivusto Anandtechin artikkelista löytyy aiheesta tarkempaa lisätietoa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT