Intelin Ivy Bridge-E -sarjan eri mallit paljastuivat

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Intelin Ivy Bridge-E -sarjan eri mallit paljastuivat
Intelin nykyinen Sandy Bridge-E -sarja tulee saamaan seuraajan Ivy Bridge-E -sarjasta joskus kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen aikaan, paljastaa VR-Zonen julkaisema suunnitelma.

Ivy Bridge-E -sarjan tulo ei itsessään ole mikään yllätys, mutta VR-Zonen dia paljastaa myös sarjan eri mallien ominaisuudet, vaikkakin yksi mielenkiintoisimmista tiedoista eli hinta jää puuttumaan. TechPowerUp kuitenkin spekuloi, että hinnoittelu voisi vastata nykyistä Sandy Bridge-E -sarjaa, jossa eri mallit sijoittuvat 300 - 400 dollarin, 500 - 600 dollarin ja 1000 dollarin hintaluokkiin.

VR-Zone paljastaa, että tulossa tosiaan on kolme mallia. Core i7-4820 on neliytiminen prosessori, jossa peruskellotaajuus on 3,7 GHz ja Turbo Boost -taajuus 3,9 GHz. Jaettua L3-välimuistia löytyy 10 megatavua. Core i7-4930K on kerroinlukoton malli kuudella ytimellä, joiden peruskellotaajuus on 3,4 GHz (3,9 GHz Turbo Boost) ja L3-välimuistia on 12 megatavua. Sarjan tehokkain malli puolestaan on Core i7-4960X Extreme Edition, jonka kuusi ydintä ovat kerroinlukottomia ja peruskellotaajuus on 3,6 GHz (4,0 GHz Turbo Boost). L3-välimuistin määrä kasvaa 15 megatavuun. Kaikkien mallien TDP-arvoksi kerrotaan 130 wattia.


Sandy Bridge-E:n tavoin Ivy Bridge-E perustuu LGA 2011 -kantaan ja niiden pitäisi olla yhteensopivia nykyisten X79-piirisarjallisten emolevyjen kanssa. Dian mukaan julkaisu tulee tapahtumaan tarkemmin määrittelemättömään aikaan kolmannella neljänneksellä eli heinäkuun alun ja syyskuun lopun välillä.

Edit 2.4 22:55 Korjattu mallinumeroa.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

olliboi
olliboi
suuri pettymys!

NZXT Lexa s, Nexus RX-8500 850W, 1000gb,xfx HD7950 3GB amd Phenom II 690T -> 1600T 3,8GHZ, Zalman CNPS-9900NT, Asrock 990fx Extreme3, Kingston HyperX blu 1600mhz 16gb, Nuforce icon udac2.

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Minkä suhteen pettymys? Ivy oli aika pieni päivitys kuluttajapuolella, joten ei se ihmeitä voi tehdä tällä E-sarjallakaan. Eli jos omistat Sandyn... Iwyyn ei kannata päivittää, eikä luultavasti Hasveliinkaan. Toivottavasti vain näissä E-sarjalaisissa on kunnon aineet shimmin ja piirin välissä. Ei ainakaan joutuisi vaihtamaan huonompaan suuntaan, jos kaikesta huolimatta haluaa päivittää.
Fin_boy
Fin_boy
Tota taitaa olla kumminkin se tehokkain E-ivy 4960x eikä 3960x ;)

I5 2500K, 7950, p8p67 DLX.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 11 - Keskustelu 193 Windows -ongelmat
Biisiketju 5210 Vapaata keskustelua
Uudelleenohjaus https -> http ? 7 Vapaata keskustelua
Näytönohjaimen virtapiuha 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 114 PC:n pelit
Steam Deck 13 Kaikki muut pelikonsolit
Perseilyketju. 2206 Vapaata keskustelua
Viisarikello Windowsiin 3 Käyttäjien tekemät oppaat
Videoketju 417 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 45 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä