AfterDawn logo

Intelin Ivy Bridge-E -sarjan eri mallit paljastuivat

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Intelin nykyinen Sandy Bridge-E -sarja tulee saamaan seuraajan Ivy Bridge-E -sarjasta joskus kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen aikaan, paljastaa VR-Zonen julkaisema suunnitelma.

Ivy Bridge-E -sarjan tulo ei itsessään ole mikään yllätys, mutta VR-Zonen dia paljastaa myös sarjan eri mallien ominaisuudet, vaikkakin yksi mielenkiintoisimmista tiedoista eli hinta jää puuttumaan. TechPowerUp kuitenkin spekuloi, että hinnoittelu voisi vastata nykyistä Sandy Bridge-E -sarjaa, jossa eri mallit sijoittuvat 300 - 400 dollarin, 500 - 600 dollarin ja 1000 dollarin hintaluokkiin.

VR-Zone paljastaa, että tulossa tosiaan on kolme mallia. Core i7-4820 on neliytiminen prosessori, jossa peruskellotaajuus on 3,7 GHz ja Turbo Boost -taajuus 3,9 GHz. Jaettua L3-välimuistia löytyy 10 megatavua. Core i7-4930K on kerroinlukoton malli kuudella ytimellä, joiden peruskellotaajuus on 3,4 GHz (3,9 GHz Turbo Boost) ja L3-välimuistia on 12 megatavua. Sarjan tehokkain malli puolestaan on Core i7-4960X Extreme Edition, jonka kuusi ydintä ovat kerroinlukottomia ja peruskellotaajuus on 3,6 GHz (4,0 GHz Turbo Boost). L3-välimuistin määrä kasvaa 15 megatavuun. Kaikkien mallien TDP-arvoksi kerrotaan 130 wattia.


Sandy Bridge-E:n tavoin Ivy Bridge-E perustuu LGA 2011 -kantaan ja niiden pitäisi olla yhteensopivia nykyisten X79-piirisarjallisten emolevyjen kanssa. Dian mukaan julkaisu tulee tapahtumaan tarkemmin määrittelemättömään aikaan kolmannella neljänneksellä eli heinäkuun alun ja syyskuun lopun välillä.

Edit 2.4 22:55 Korjattu mallinumeroa.

3 KOMMENTTIA

olliboi1/3

suuri pettymys!

hannibal_pjv2/3

Minkä suhteen pettymys? Ivy oli aika pieni päivitys kuluttajapuolella, joten ei se ihmeitä voi tehdä tällä E-sarjallakaan. Eli jos omistat Sandyn... Iwyyn ei kannata päivittää, eikä luultavasti Hasveliinkaan. Toivottavasti vain näissä E-sarjalaisissa on kunnon aineet shimmin ja piirin välissä. Ei ainakaan joutuisi vaihtamaan huonompaan suuntaan, jos kaikesta huolimatta haluaa päivittää.

Fin_boy3/3

Tota taitaa olla kumminkin se tehokkain E-ivy 4960x eikä 3960x ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT