AfterDawn logo

AMD vilautti virallista kahden piirin Radeon HD 7990 -korttia

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

AMD esitteli lehdistölle eilen pikaisesti yhtiön uutta virallista kahden piirin lippulaivakorttia, joka mallinimeltään on Radeon HD 7990 ja jota yhtiön sisällä kutsutaan Malta-koodinimellä.

Uuden lippulaivareferenssin esittely tässä vaiheessa on AMD:lta hieman erikoinen ratkaisu sen jälkeen, kun yhtiö on vihjaillut sellaisen olemassaolosta suuren osan viime vuotta. AMD:n valmistajakumppanit ovat julkaisseet omat versionsa kahden piirin korteista (esimerkiksi Asus ARES II) jo pidemmän aikaa sitten ja seuraavan sukupolven Radeon HD 8000 -kortteja odotetaan julkaistavaksi vielä tämän vuoden loppupuolella.

Tarkemmat tiedot Radeon HD 7990:n tekniikasta jäivät erittäin vähäisiksi. Ohjain vie tilaa kahden korttipaikan verran ja AMD:n mukaan kyseessä on "maailman nopein näytönohjain". Se perustuu "kahteen 7900-sarjan grafiikkapiiriin", joita jäähdyttää kolme erillistä 90 millin tuuletinta. Jäähdytysjärjestelmä on AMD:n mukaan "hiljainen kuin kuiskaus". Yhtiön edellinen tuplapiirillinen kortti keräsi laajasti kritiikkiä enemmänkin pölynimuria muistuttavalla äänimaailmallaan.


Kuten vastaavan tehoisilla korteilla on tapana, lisävirtaa tarvitaan kahden 8-pinnisen liitännän voimin.

Kortti saapunee myyntiin kesän aikana vielä tarkemmin määrittelemättömään hintaan.

1 KOMMENTTI

DjZorlag1/1

Olisikohan ensimmäistä kertaa AMD:n pajalla osattu tehdä hyvä referenssijäähy? ;)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT