Ennuste: Applen valtakausi tableteissa päättyy tänä vuonna

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Ennuste: Applen valtakausi tableteissa päättyy tänä vuonna
Applen valtakausi tablet-markkinoilla on lähestymässä loppuaan, kun Android-pohjaisten tablettien ennustetaan ohittavan iPadit tämän vuoden kuluessa. Apple käytännössä loi koko tablettien laiteluokan ensimmäisellä iPad-tabletillaan vuonna 2010 ja siitä saakka iPad on ollut synonyymi tablet-laitteelle.

Muutos on kuitenkin tulossa, jos uskoo tutkimusyhtiö IDC:n tuoreimpia lukemia. Applen valta-asema on vielä kohtalaisen vahva 10 tuuman kokoluokassa, mutta sen markkinaosuutta syövät etenkin halvemmat seitsemän tuuman Android-pohjaiset tabletit kuten Googlen oma Nexus 7 sekä Amazonin Kindle-tabletit. Applekin joutui viime vuonna vastaamaan pienempien tablettien kysyntään julkaisemalla kahdeksan tuuman kokoisen iPad Mini -tabletin.


Alle 10 tuuman laitteiden myynti on lähtenyt vetämään hyvin ja IDC:n mukaan jo puolet kuluvalla neljänneksellä myydyistä tableteista on alle 8 tuuman kokoisia.

Reutersin raportoimien IDC:n lukemien perusteella Applen markkinaosuuden odotetaan tämän vuoden aikana laskevan 46 prosenttiin viime vuoden 51 prosentista. Android-tablettien osuus sen sijaan nousee viime vuoden 42 prosentista 49 prosenttiin, jos IDC:n lukemat pitävät paikkansa.

Applen iPadin ja eri Android-tablettien käytännössä jakaessa tablettien markkinat, Microsoftin Windows 8 -tabletit eivät ainakaan vielä ole saavuttaneet suurempaa suosiota. IDC odottaa Microsoftin Windows 8 -tablettien markkinaosuuden nousevan vain 7,4 prosenttiin vuoteen 2017 mennessä ja samalla aikavälillä Windows RT -tablettien osuus jäisi alle kolmeen prosenttiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

tataka
tataka
windows tulee olemaan iso tekijä yli 10 tuuman tableteissa 2017., siis kalleimmassa luokassa, alle 400 euron luokassa aplella ja androidilla on hallitsee, koska rt tableteita ei saada siihen hintaluokkaan jolloin windows ui sovelluksia vähän ja rt ei ota kuin varmaan tutkimuksen 3 %.

itselläni on ollut androideja ja ipadejä, mutta windows 8 on paras omaan käyttööni tablettiin, siis ei rt eikä nykyinen tehoton atom clovertrail.. se korvasi itselläni läppärin muuten paitsi uusimpien pelejen peluussa, tosin amd temash ja intelin haswell saattavat tuoda uusimmatkin pelit tableteihin :)
MrC00L
MrC00L
Originally posted by tataka:


Jää nähtäväksi, en kyllä nää kovinkaan suurta markkinaosuutta windows 8 tabletilla, floppi mikä floppi

Antec Twelve Hundred | AMD Phenom II X6 1055T | Thermaltake SpinQ VT | 1x200mm Cooler | 6x120mm Cooler | ASUS GTX560 Ti Over Clocked 1GBDDR5 | 8GB 1600 Kingston HyperX | ASUS M4A79XTD EVO | NeXus RX8500 850W Modular | Samsung Super Write Master X22 | Seagate Barracuda 500GB | Logitech Illuminated Keyboard | A4Tech X7 750BH mouse | BenQ G2420HDBL |Microsoft Windows 7 Ultimate 64

MrC00L
MrC00L
Jää nähtäväksi, en kyllä nää kovinkaan suurta markkinaosuutta windows 8 tabletilla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. maaliskuuta, 2013 @ 16:28

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Kuvien siirto/pelastaminen 6 Kannettavat tietokoneet
Potkupallon MM kisat Qatar 2022 2 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5355 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Chrome selain ja osoitepalkki 2 Ajuri- ja softaongelmat
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
ccleaner ajuri päivitys ongelma 56 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1213 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä