Ennuste: Applen valtakausi tableteissa päättyy tänä vuonna

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Ennuste: Applen valtakausi tableteissa päättyy tänä vuonna
Applen valtakausi tablet-markkinoilla on lähestymässä loppuaan, kun Android-pohjaisten tablettien ennustetaan ohittavan iPadit tämän vuoden kuluessa. Apple käytännössä loi koko tablettien laiteluokan ensimmäisellä iPad-tabletillaan vuonna 2010 ja siitä saakka iPad on ollut synonyymi tablet-laitteelle.

Muutos on kuitenkin tulossa, jos uskoo tutkimusyhtiö IDC:n tuoreimpia lukemia. Applen valta-asema on vielä kohtalaisen vahva 10 tuuman kokoluokassa, mutta sen markkinaosuutta syövät etenkin halvemmat seitsemän tuuman Android-pohjaiset tabletit kuten Googlen oma Nexus 7 sekä Amazonin Kindle-tabletit. Applekin joutui viime vuonna vastaamaan pienempien tablettien kysyntään julkaisemalla kahdeksan tuuman kokoisen iPad Mini -tabletin.


Alle 10 tuuman laitteiden myynti on lähtenyt vetämään hyvin ja IDC:n mukaan jo puolet kuluvalla neljänneksellä myydyistä tableteista on alle 8 tuuman kokoisia.

Reutersin raportoimien IDC:n lukemien perusteella Applen markkinaosuuden odotetaan tämän vuoden aikana laskevan 46 prosenttiin viime vuoden 51 prosentista. Android-tablettien osuus sen sijaan nousee viime vuoden 42 prosentista 49 prosenttiin, jos IDC:n lukemat pitävät paikkansa.

Applen iPadin ja eri Android-tablettien käytännössä jakaessa tablettien markkinat, Microsoftin Windows 8 -tabletit eivät ainakaan vielä ole saavuttaneet suurempaa suosiota. IDC odottaa Microsoftin Windows 8 -tablettien markkinaosuuden nousevan vain 7,4 prosenttiin vuoteen 2017 mennessä ja samalla aikavälillä Windows RT -tablettien osuus jäisi alle kolmeen prosenttiin.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

tataka
tataka
windows tulee olemaan iso tekijä yli 10 tuuman tableteissa 2017., siis kalleimmassa luokassa, alle 400 euron luokassa aplella ja androidilla on hallitsee, koska rt tableteita ei saada siihen hintaluokkaan jolloin windows ui sovelluksia vähän ja rt ei ota kuin varmaan tutkimuksen 3 %.

itselläni on ollut androideja ja ipadejä, mutta windows 8 on paras omaan käyttööni tablettiin, siis ei rt eikä nykyinen tehoton atom clovertrail.. se korvasi itselläni läppärin muuten paitsi uusimpien pelejen peluussa, tosin amd temash ja intelin haswell saattavat tuoda uusimmatkin pelit tableteihin :)
MrC00L
MrC00L
Originally posted by tataka:


Jää nähtäväksi, en kyllä nää kovinkaan suurta markkinaosuutta windows 8 tabletilla, floppi mikä floppi
MrC00L
MrC00L
Jää nähtäväksi, en kyllä nää kovinkaan suurta markkinaosuutta windows 8 tabletilla
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15. maaliskuuta, 2013 @ 16:28

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 171 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä