AMD:lta lisää tehoa läppäreihin, mukana kasvojen ja eleiden tunnistus

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:lta lisää tehoa läppäreihin,  mukana kasvojen ja eleiden tunnistus
AMD on julkaissut virallisesti uudet Richland-APU-piirit, joiden yhtiö lupaa tarjoavan enemmän suorituskykyä samalla tehonkulutuksella kuin edellinen Trinity-sukupolvi. Nyt julkaistut piirit on tarkoitettu vain kannettaviin tietokoneisiin, työpöytäversiot julkaistaan myöhemmin.

Ensimmäiseksi saataville tulee neljä eri mallia, jotka sijoittuvat kaikki eri teholuokkiin. A10-5750M sisältää neliydinprosessorin ja Radeon HD 8650G -näytönohjaimen. Prosessorin ytimet toimivat 2,5 - 3,5 GHz:n taajuudella ja näytönohjaimen kellotaajuudet ovat 533 - 720 MHz. A8-5500M on myös neliytiminen ja sen kellotaajuudet prosessorin osalta ovat 2,1 - 3,1 GHz ja Radeon HD 8550G -ohjaimen nopeus on 515 - 720 MHz.

Kaksi muuta mallia ovat tuplaytimisiä. Niistä nopeampi on A6-5350M, jonka ytimet toimivat 2,9 - 3,5 GHz:n taajuudella. Radeon HD 8450G -ohjain toimii 533 - 720 MHz:n nopeudella. A4-5150M sisältää kaksi 2,7 - 3,3 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä ja Radeon HD 8350G -ohjaimen, jonka kellotaajuudet ovat 514 - 720 MHz.


AMD lupaa Richland-piirien parantavan kannettavien akkukestoa uusien virransäästöominaisuuksiensa ansiosta ja tarjoavan siitä huolimatta parempaa graafista suorituskykyä. AMD:n mukaan kasvanut grafiikkateho on mahdollistanut myös uusia käyttökokemuksia. Piirit tukevat muun muassa käyttäjän tunnistamista kasvojen perusteella, sovellusten ohjausta käyttäjän käsien liikkeiden avulla sekä AMD:n omia videotekniikoita.

Koska Richland-piirit ovat kantansa osalta lähellä edellistä Trinity-sukupolvea, uudet piirit eivät vaadi laitevalmistajalta suurempi muutoksia emolevyihin. Yhteensopivuuden ansiosta ensimmäisiä Richland-piireihin perustuvia kannettavia odotellaan markkinoille vielä tämän kuun aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 144 PC:n pelit
Biisiketju 5354 Vapaata keskustelua
Xiaomi 11T 13 Android -keskustelu
Kannettava taloustieteen opiskelijalle 3 Uutta kannettavaa ostamassa
Chrome selain ja osoitepalkki 2 Ajuri- ja softaongelmat
PlayStation 5 -saatavuus 16 Playstation (PS4 ja PS5)
ccleaner ajuri päivitys ongelma 56 Ajuri- ja softaongelmat
Hyvät tarjoukset-ketju 1213 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Sillattu kännykän netti PC:llä 1 WLAN ja lähiverkot
Yhteys kotiin 2 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä