AMD:lta lisää tehoa läppäreihin, mukana kasvojen ja eleiden tunnistus

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:lta lisää tehoa läppäreihin,  mukana kasvojen ja eleiden tunnistus
AMD on julkaissut virallisesti uudet Richland-APU-piirit, joiden yhtiö lupaa tarjoavan enemmän suorituskykyä samalla tehonkulutuksella kuin edellinen Trinity-sukupolvi. Nyt julkaistut piirit on tarkoitettu vain kannettaviin tietokoneisiin, työpöytäversiot julkaistaan myöhemmin.

Ensimmäiseksi saataville tulee neljä eri mallia, jotka sijoittuvat kaikki eri teholuokkiin. A10-5750M sisältää neliydinprosessorin ja Radeon HD 8650G -näytönohjaimen. Prosessorin ytimet toimivat 2,5 - 3,5 GHz:n taajuudella ja näytönohjaimen kellotaajuudet ovat 533 - 720 MHz. A8-5500M on myös neliytiminen ja sen kellotaajuudet prosessorin osalta ovat 2,1 - 3,1 GHz ja Radeon HD 8550G -ohjaimen nopeus on 515 - 720 MHz.

Kaksi muuta mallia ovat tuplaytimisiä. Niistä nopeampi on A6-5350M, jonka ytimet toimivat 2,9 - 3,5 GHz:n taajuudella. Radeon HD 8450G -ohjain toimii 533 - 720 MHz:n nopeudella. A4-5150M sisältää kaksi 2,7 - 3,3 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä ja Radeon HD 8350G -ohjaimen, jonka kellotaajuudet ovat 514 - 720 MHz.


AMD lupaa Richland-piirien parantavan kannettavien akkukestoa uusien virransäästöominaisuuksiensa ansiosta ja tarjoavan siitä huolimatta parempaa graafista suorituskykyä. AMD:n mukaan kasvanut grafiikkateho on mahdollistanut myös uusia käyttökokemuksia. Piirit tukevat muun muassa käyttäjän tunnistamista kasvojen perusteella, sovellusten ohjausta käyttäjän käsien liikkeiden avulla sekä AMD:n omia videotekniikoita.

Koska Richland-piirit ovat kantansa osalta lähellä edellistä Trinity-sukupolvea, uudet piirit eivät vaadi laitevalmistajalta suurempi muutoksia emolevyihin. Yhteensopivuuden ansiosta ensimmäisiä Richland-piireihin perustuvia kannettavia odotellaan markkinoille vielä tämän kuun aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Google/Android vaatii=henkilöllisyystodistusta tai luottokorttia tilin jatkamiseksi ? 10 Android -keskustelu
Emolevyn, prossun, muistien ja ehkä kotelon päivitys 2 Uutta tietokonetta ostamassa
Biisiketju 4880 Vapaata keskustelua
Office 2010 paketin asentaminen Windows 10 läppärille? 25 Ajuri- ja softaongelmat
AMD - Nvidia - Intel uudet komponentit 1078 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Tietsikan päivitys 3 Uutta tietokonetta ostamassa
Apowersoft-näytöntallentajalla äänentallennusongelma yhdellä läppäreistä 1 Ajuri- ja softaongelmat
Kannettava ei pelitä... (Toshiba Satellite) 10 Kannettavat tietokoneet
YLE Areena ongelma 22 Televisiot
Mozilla Firefox - Keskustelu 15 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä