AMD:lta lisää tehoa läppäreihin, mukana kasvojen ja eleiden tunnistus

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:lta lisää tehoa läppäreihin,  mukana kasvojen ja eleiden tunnistus
AMD on julkaissut virallisesti uudet Richland-APU-piirit, joiden yhtiö lupaa tarjoavan enemmän suorituskykyä samalla tehonkulutuksella kuin edellinen Trinity-sukupolvi. Nyt julkaistut piirit on tarkoitettu vain kannettaviin tietokoneisiin, työpöytäversiot julkaistaan myöhemmin.

Ensimmäiseksi saataville tulee neljä eri mallia, jotka sijoittuvat kaikki eri teholuokkiin. A10-5750M sisältää neliydinprosessorin ja Radeon HD 8650G -näytönohjaimen. Prosessorin ytimet toimivat 2,5 - 3,5 GHz:n taajuudella ja näytönohjaimen kellotaajuudet ovat 533 - 720 MHz. A8-5500M on myös neliytiminen ja sen kellotaajuudet prosessorin osalta ovat 2,1 - 3,1 GHz ja Radeon HD 8550G -ohjaimen nopeus on 515 - 720 MHz.

Kaksi muuta mallia ovat tuplaytimisiä. Niistä nopeampi on A6-5350M, jonka ytimet toimivat 2,9 - 3,5 GHz:n taajuudella. Radeon HD 8450G -ohjain toimii 533 - 720 MHz:n nopeudella. A4-5150M sisältää kaksi 2,7 - 3,3 GHz:n taajuudella toimivaa ydintä ja Radeon HD 8350G -ohjaimen, jonka kellotaajuudet ovat 514 - 720 MHz.


AMD lupaa Richland-piirien parantavan kannettavien akkukestoa uusien virransäästöominaisuuksiensa ansiosta ja tarjoavan siitä huolimatta parempaa graafista suorituskykyä. AMD:n mukaan kasvanut grafiikkateho on mahdollistanut myös uusia käyttökokemuksia. Piirit tukevat muun muassa käyttäjän tunnistamista kasvojen perusteella, sovellusten ohjausta käyttäjän käsien liikkeiden avulla sekä AMD:n omia videotekniikoita.

Koska Richland-piirit ovat kantansa osalta lähellä edellistä Trinity-sukupolvea, uudet piirit eivät vaadi laitevalmistajalta suurempi muutoksia emolevyihin. Yhteensopivuuden ansiosta ensimmäisiä Richland-piireihin perustuvia kannettavia odotellaan markkinoille vielä tämän kuun aikana.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 171 PC:n pelit
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 2 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Biisiketju 5432 Vapaata keskustelua
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 97 Vapaata keskustelua
Instagramin uudet ominaisuudet 14 Yleistä keskustelua kännyköistä
Näytä lisää viestejä