SimCityn julkaisu penkin alle - Amazon poisti pelin myynnistä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

SimCityn julkaisu penkin alle - Amazon poisti pelin myynnistä
Electronic Artsin pitkään odotettu SimCity-sarjan viimeisimmän osan julkaisu ei ole mennyt yhtiöltä täysin putkeen, kun palvelinongelmat ovat estäneet pelaajia pääsemästä varsinaisesti käsiksi ostamaansa peliin. Kaupunkisimulaation uusin versio on muokattu yksinpelistä moninpeliksi, mikä myös vaatii pelaajilta kirjautumista EA:n palvelimille, joka on kuitenkin ollut monille mahdotonta ruuhkan vuoksi.

SimCityyn kohdistuneiden odotusten vuoksi on suorastaan ihmeellistä, että Electronics Artsin kokoinen yritys ei kykene varaamaan tarpeeksi palvelinkapasiteettia ensimmäisten päivien pelaajaryntäykselle. Ensimmäiset ongelmat kapasiteetin riittävyydessä havaittiin jo pelin julkisessa beta-testissä, mutta ennakkovaroituksesta huolimatta EA ei onnistunut mitoittamaan varsinaiselle julkaisulle tarpeeksi resursseja.

Näennäinen syy palvelinyhteyden vaatimukselle on uusissa moninpeli- ja sosiaalisissa ominaisuuksissa, mutta vähintään yhtä painava syy on pelin laittoman kopioinnin hankaloittaminen eli DRM. Totaalisesti penkin alle menneen julkaisun aiheuttama negatiivinen julkisuus on kuitenkin todennäköisesti suurempi haitta kuin piratismi.


Electronics Arts pyrkii korjaamaan ongelmia esimerkiksi poistamalla väliaikaistesti käytöstä "pelin kannalta vähemmän välttämättömiä" ominaisuuksia. Leikkauslistalle on päätynyt muun muassa simulaatiota nopeuttava "Cheetah mode", joka kuormittaa palvelimia merkittävästi, kun kaupunkien simulaatio suoritetaan pilvessä. Monien pelaajien mielestä mahdollisuus nopeuttaa simulaatiota ei kuitenkaan ole "vähemmän tärkeä" ja EA:n päätös on saanut aikaan lähinnä lisää vihaista kommentointia.

Esimerkiksi The Vergen pelisivusto Polygon arvioi SimCityn alun perin loistavilla 9,5/10 pisteillä, mutta alun palvelinongelmien jälkeen laski pistemäärän 8/10 tasolle. Kun EA ryhtyi korjaustoimiin kuormituksen vähentämiseksi, Polygon laski pistemäärän 4/10 tasolle, sillä pelistä oli poistettu merkittäviä ominaisuuksia.

Myös verkkokauppa Amazon on poistanut pelin digitaalisen version myynnistä EA:n palvelinongelmien vuoksi. Tällä hetkellä pelin käyttäjäarvio on vain yksi tähteä viidestä.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Pihlis12
Pihlis12
Itsellä kului tuossa betassa enemmän aikaa noihin ongelmiin kun itse pelaamiseen.
G0lden_Kebab
G0lden_Kebab
Tyypillistä EA toimintaa...ei yllätä ollenkaan.

Tein BF3 ja originin tulon jälkeen sen päätöksen, että en koske pitkällä tikullakaan enää EA:n peleihin, päätös näköjään kannatti, koska kuinka olisinkaan taas pettynyt.

Eli toisin sanoen DRM pelattavuuden kustannuksella.

http://www.youtube.com/watch?v=e-LE0ycgkBQ
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. maaliskuuta, 2013 @ 18:41
Jiiksi
Jiiksi
Hyvä vaan että oli ensin amerikoissa julkaisu niin ei tarvinnut ostaa koko peliä.

http://www.reddit.com/r/gaming/comments...wist_the_knife/

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2215 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä