Windows XP:n tuki loppuu, löytyy vielä joka kolmannesta koneesta (PÄIVITETTY)

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (9)

Windows XP:n tuki loppuu, löytyy vielä joka kolmannesta koneesta (PÄIVITETTY)
Microsoft on lopettamassa Windows XP -järjestelmän tuen ensi kuun ensi vuoden huhtikuussa, mutta yli 12 vuotta vanha käyttöjärjestelmä on edelleen maailman toisiksi suosituin. Windows XP löytyy Netmarketshare.com-sivuston tilastojen mukaan 38,99 prosentista maailman tietokoneita.

Windows 7 ohitti pitkäaikaisen johtajan XP:n vasta viime vuoden lokakuussa ja viimeisimmissä tilastoissa se on saavuttanut 44,55 prosentin markkinaosuuden. Microsoftin viime syksynä julkaisema Windows 8 on käytössä 2,67 prosentilla tietokoneen käyttäjistä.

Windows XP:n suuri markkinaosuus saattaa muodostaa merkittävän tietoturvariskin yhdistettynä Microsoftin virallisen tuen loppumiseen. Huhtikuun kahdeksannesta päivästä alkaen Microsoft ei tarjoa Windows XP:lle enää edes tietoturvapäivityksiä, mikä saattaa altistaa järjestelmän hyökkäyksille.


Edit 4.3.2013 21:39 Kevyen lukihäiriön vuoksi osa uutisen väitteistä on vuoden etuajassa, kuten kommenteissa osuvasti mainitaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

9 kommenttia

botnesep
botnesep
Loppuu vasta 2014 huhtikuussa.
Jebujuu
Jebujuu
Viljis
Viljis
Windows XP SP3 and Office 2003
Support Ends April 8, 2014

Ei se XP mihinkään häviä koneista tuolloin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4. maaliskuuta, 2013 @ 20:18
MSFT
MSFT
Hyvää maanantai-iltaa kaikille Toms Hardwaren lukijoille.

Ihmisten medialukutaitoa koetellaan, mutta onneksi kommentoijat ovat hereillä. Windows XP -käyttäjillä on siis todellakin vielä yli vuosi aikaa päivittää käyttöjärjestelmänsä nykyaikaisempaan versioon.

Tuen päättymisen jälkeenkin Windows XP käynnistyy ja toimii normaaliin tapaan. Tuen päättymisen jälkeen Microsoft ei kuitenkaan enää julkaise automaattisia korjaustiedostoja ja päivityksiä tai tarjoa teknistä tukea. Tämä saattaa altistaa tietokoneen erilaisille haittaohjelmille.

Lisätietoja tuen päättymisestä saatte luotettavimmin suoraan meiltä Windows-elinkaaren tietosivulta (windows.microsoft.com/fi-FI/windows/products/lifecycle) tai asiakaspalvelustamme (microsoft.fi/yhteystiedot)

Ystävällisin terveisin,
Microsoft Oy
Gereti
Gereti
Huh,minä jo säikähdin,mietinkin jo miten se näin nopeasti olisi loppunut,oi kun kaikki winukat olisivat kuin Xp,niin ongelmia ei olisi oikeastaan laisinkaan,kun tuo niin hyvä,ja kevyt käyttöjärjestelmä olisi olemassa vielä pidempään, :)
T:Voisin asentaa koneelleni toiseksi käyttöjärjestelmäksi Winxp 64bit Pro,kiitos Microsoftin Dreamsparkin :)

Manhattan By Night 2: AMD FX-8350@4.6Ghz, Asus 990FX Crosshair V-Z 4x2GB1600hz RAM, Gigabyte Radeon HD6990, Super Flower GGP750W, Corsair H80i Rosewill Armor Evo, Windows 7 Professional 64bit

trooper78
trooper78
Kyllä XP:llä ja hyvällä virusturvalla pärjää pitkään tuen loppumisen jälkeenkin. Ja mihinkäs sitä vaihtaisikaan kun joka Win-versio on entistä oudompi käyttää... uusinta 8-versiota en ottaisi vaikka maksettaisiin sen käytöstä.
kukakeka
kukakeka
Uudet käyttikset ei välttämättä toimi vanhemmissa koneissa joten tällä mennään loppuun asti.
Raqoo
Raqoo
Jos ja kun päivität uudempaan, niin vastassa on epämiellyttävä yllätys MS on estänyt vanhempien Office tuotteiden käytön W8:ssa.

Ikävä huomata päivityksen jälkeen, eivät varoita missään että järjestelmässä on tarkoituksellella tehty vanhojen sovellusten asennus/suoritus esto!

En todellakaan usko että 32bittinen Office ei voisi toimia ok, määrävän aseman väärinkäyttöä tai jotain sellaista :-(
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7. maaliskuuta, 2013 @ 15:01
avthein
avthein
Wanhaan koneeseen ei todellakaan kannata vaihtaa XP:n tilalle muuta, etenkin jos kone on toiminut moitteetta vuosia jonkin tietyn sovelluksen ja tehtävän hoitamisessa.

Tietoturva ei ole ongelma, kukapa nyt wanhalla koneella surfailisi? Sitä varten kun on jo ihan muut koneet tuoreemmilla käyttiksillä ja softilla...

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Windows 10 - Keskustelu 1244 Windows -ongelmat
VPN Chromebookiin 6 Vapaata keskustelua
2 min mustaa ennen aukeamista 14 Windows -ongelmat
Microsoft turvautui todella härskiin temppuun. 3 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5403 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1222 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Perseilyketju. 2218 Vapaata keskustelua
Videoketju 428 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Näytä lisää viestejä