AfterDawn logo

Sonyn uutuustabletti maailmalle

Matti Robinson Matti Robinson
1 kommentti

Sony kertoi tänään Mobile World Congress -messuilla, että sen Tablet Z saapuu vuoden toisella neljänneksellä myyntiin maailmanlaajuisesti.

Viime kuussa Japanissa julkaistu Tablet Z on perinteinen 10,1 tuuman taulutietokone, jossa ajetaan Android 4.1 (Jelly Bean) -käyttöjärjestelmää. Sen ohut 6,9 millin profiili pitää sisällään muun muassa 1920x1200-resoluution kosketusnäytön, neliytimisen Snapdragon Pro -järjestelmäpiirin ja 2 gigatavua RAM-muistia. Yhtiö mainostaa tablettia maailman ohuimmaksi.

Tabletista löytyy LTE-yhteydet sekä NFC-piiri, jonka avulla toimivat Sonyn One-Touch-ominaisuudet. Laitteen takanakamerana toimii 8 megapikselin Exmor R -mobiillisensorilla varustettu räpsijä ja etukamerassa megapikseleita on kaksi.

Xperia Z -puhelimen tavoin Tablet Z on veden- ja pölynkestävä IP55- ja IP57-standardien mukaisesti. Valitettavasti tarkempaa saatavuutta tai hintaa ei kerrottu.

1 KOMMENTTI

Teamy1/1

Haluaako joku valaista, mitä tarkoittaa kokonaisuudessaan että laite on "veden- ja pölynkestävä IP55- ja IP57-standardien mukaisesti"?

IP-standardissahan ensimmäinen numero kertoo laitteen suojauksen vieraita kappaleita (esim. pölyä) vastaan ja toinen numero vesitiiviyden.

IP57-luokittelu tarkoittaa, että laite on suojattu pölyltä ja että se kestää 30 minuutin upotuksen metrin syvyiseen veteen.

IP55-luokka taas kertoo samasta pölytiiviydestä, mutta että laite kestää vesisuihkun joka suunnasta. (Kyseessä on siis alhaisempi vesisuoja kuin aiempi IP57.)

Miksi myös IP55-luokka täytyy mainita, mikäli laitteesta löytyy jo sitä korkeampi suojaus vettä vastaan?

Vai onko mahdollista, että IP-standardoinnissa alhaisempi lukema ja suojaus vesisuihkua vastaan on jotakin, mitä korkeampaan IP57-luokkaan ei jo kuulu? Eli vaikka 7-luokan suojaus antaa laitteen olla puoli tuntia veden alla, ei se silti välttämättä kestä vesisuihkua joka suunnasta?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT