Google julkaisi maailman tarkimman läppärin

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (14)

Google julkaisi maailman tarkimman läppärin
Google on julkaissut huhutun Pixel-läppärinsä. Kyseessä on huipputarkalla näytöllä varustettu Chromebook-kannettava, jossa pyörii siis Googlen oma käyttöjärjestelmä.

Chromebook Pixel on kulmikas kannettava tietokone, jossa yhdistyvät tehokkuus sekä yksi markkinoiden tarkimmista kosketusnäytöistä - tarkin läppärinäyttö ainakin Googlen mukaan. Näyttö on 12,85" ja se on suojattu Corningin Gorilla-lasilla. Resoluutio on 2560 x 1700 (239 ppi).

Alumiinikuoriin käärityn koneen alkoinen olemus on, kuten sanottu, hieman kulmikas. Filosofiana on ollut minimalismi. Kone ei ole markkinoiden ohuimmasta päästä, mutta se kätkee sisäänsä paljon tehoa. Koneen ytimenä hyrrää Intel i5 -prosessori.

Koneessa sanotaan olevan alan johtava Wi-Fi-kantama, minkä lisäksi laitteesta löytyy LTE-tuella höystetty versio. Tallennusta varten koneessa on sekä SSD-kovalevy, että huikea yhden teran ilmainen osio Googlen Drive-palvelussa kolmeksi vuodeksi. Tämä on tietysti ihan tarpeellista, onhan kyseessä kuitenkin Chrome OS:llä toimiva kone.
Huolimatta siitä, että idea konetta kehittäessä on ollut hieno, niin Chromebook Pixelissä on myös monia omituisuuksia, joista vähiten huolestuttava ei ole sen melko kallis hinta. Lisäksi näytön kuvasuhde on erikoinen 3:2, jonka Google kertoo olevan optimoitu nettiselailuun. Tästä huolimatta reilun tuhannen euron (1299 dollaria ilman mobiiliverkkoa ja 1449 dollaria LTE:llä) koneella pitisi kuitenkin pystyä tekemään muutakin.

Chrome OS:llä ei pysty käyttämään perinteisiä ohjelmia, joten ammattikäytössä kone on monesti kelvoton. Paikallista tallennustilaa koneessa on vain 32 tai 64 GB, mikä kuulostaa myös melko vähältä, vaikka ottaisikin huomioon Googlen jalon Drive-tarjouksen. Pixel on hinnoitellut tehokkaasti itsensä ulos, sillä samalla rahalla saa monipuolisempia läppäreitä, joiden kanssa ei tarvitse painia Chrome OS:n puutteiden kanssa.

Niin surullista kuin se ehkä jonkun mielestä onkin, niin maailma ei ole vielä valmis hylkäämään perinteisiä käyttöjärjestelmiä ja siirtymään pilveen. Pixelin hinnoittelun myötä sitä ei myöskään kovin moni lähde varmastikaan yrittämään.

Päivitys 22.2.13 klo 12.23: Tarkennettu koneen hintatietoja.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

14 kommenttia

MrC00L
MrC00L
Samaa resoluutiota kun MBP Retina
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. helmikuuta, 2013 @ 11:44

Antec Twelve Hundred | AMD Phenom II X6 1055T | Thermaltake SpinQ VT | 1x200mm Cooler | 6x120mm Cooler | ASUS GTX560 Ti Over Clocked 1GBDDR5 | 8GB 1600 Kingston HyperX | ASUS M4A79XTD EVO | NeXus RX8500 850W Modular | Samsung Super Write Master X22 | Seagate Barracuda 500GB | Logitech Illuminated Keyboard | A4Tech X7 750BH mouse | BenQ G2420HDBL |Microsoft Windows 7 Ultimate 64

Ranvier
Ranvier
Originally posted by MrC00L:
Samaa resoluutiota kun MBP Retina
Ei ole ja näytön kokokin on eri. Chromebook Pixel (239ppi) vs. Macbook Pro Retina (227ppi).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. helmikuuta, 2013 @ 13:40
Diazzi
Diazzi
Onhan se melkein. 13" 2560x1600 vastaan tuo. Kyllähän tuo pikkaisen voittaa.
sidrend
sidrend
Originally posted by Ranvier:
Originally posted by MrC00L:
Samaa resoluutiota kun MBP Retina
Ei ole ja näytön kokokin on eri. Chromebook Pixel (239ppi) vs. Macbook Pro Retina (227ppi).
Eli käytännössä vastaava. Kuvasuhde 3:2 on kyllä todella outo.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

capuzino
capuzino
Voittaa MBPn 12PPIlla, mutta siitä ei ole mitään iloa kuin Googlen egolle (ja niiden, ketkä haluavat tarkimman näytön, vain, koska se on tarkin.)

Mutta kuten uutisessakin oli, maailma tarvii normaaleja käyttiksiä, ja kyllä opiskelu ja työkäytössä MBP Retina vie voiton, etenkin, kun hinta ero sen ja normaalin välillä enää on SSDn ja muistin aiheuttama. Mutta teranen Google Drive on houkutteleva tarjous. Ainakin media-alalla siitä olisi hyötyä, mutta kun softat ei pyöri vielä pilvessä, niin siinä menee Pixelin hyöty.
arcanix
arcanix
3:2 on sama kuvasuhde kuin digijärkkärin kuvissa. Kuvankäsittelyyn?

EDIT: Kappas, se olikin chromebook. Ei kuvankäsittelyyn siis.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22. helmikuuta, 2013 @ 17:45
capuzino
capuzino
Mutta on tässä jotain hienoa: Tulee halvemmaksi ostaa kolmen vuoden välein uusi Pixel, kuin jatkaa 3 vuoden päästä 1Tb tallennustilaa Drivessa. (Luulisi tähänkin olevan jokin rajoitus, että yksi 3 vuoden ajanjakso, per. Google -tili). Eli jos tarvii Terasen tallennustilan pilveen (tai Google Driveen, jos muuten on halvempia vaihtoehtoja), tarkan näytön, ja mahdollisuuden editoida ja tehdä muuta raudankannalta julmaa, vaihtoehdoksi pitää valita sekä MBP Retina, että Chromebook Pixel.
Toupal
Toupal
Quote:
Alumiinikuoriin käärityn koneen alkoinen olemus on, kuten sanottu, hieman kulmikas. Filosofiana on ollut minimalismi.
Tainnu perjantain riennot olla Valtterilla filosofiana.
Boss93
Boss93
1299 dollaria??? On kyllä aikas kallis hinta koneesta, jolla et käytännössä pysty tekemään muuta kuin käyttämään Chromea

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

_kooma_
_kooma_
Ehkäpä hölmöin/typerin läppäri mistä olen lukenut. Ei kelvollista käyttöjärjestelmää (iso osa oikeista sovelluksista voidaan unohtaa, vai miten toimii esim photari/gimp/vegas tällä?), näytön kuvasuhde.. hmm Kiva kattella esim filmejä (ainiin eihän niitä mahdukkaan kovolle, eikä katsomisesta tule mitään ellei ole verkkoa), kuunnella musiikkia jne. Tai no, pääsehän tolla Google Docs:iin sekä Youtubeen, ja varmasti ollaan Google+:kin ympätty jotenkin mukaan. Kivaa tottakai on se että tässä on sitten kosketusnäyttö (jota en läppärissä ymmärrä, kuten en pöytäkoneessa/telkussakaan) joka tahriintuu hetkessä sormenjäljistä kun sitä sitten tökitään.
Tuo Google Cloud onneksi tarjoaa tuon teratavun verran tilaa, mitään töitähän sinne ei siis saa (ellei niitä ole tehnyt valmiiksi PC:llä, Linuxilla tai Macilla) kun ei ole niitä sovelluksia jolla niitä tekisi. Sitten kun vihdoin alkaa softaa (ehkä jossain vaiheessa, kunhan nyt ensiksi muutama on ostanut tän Pikselin) tulemaan, loppuukin pilvestä vuokra-aika, ja joudut pulittamaan 50€/kk siitä että tiedostosi pysyvät tallessa. Tai mikä parempaa, voit ostaa uuden Pikselin ja saat jälleen uudet kolme vuotta "ilmaista" tallenustilaa :)

Vai kannattaisiko sittenkin suunnata katseet johonkin aivan muuhun koneeseen.....?

Fractal Design Arc Midi + 4x140mm + 1x120mm Arctic Cooling, ASRock Extreme4 970, Phenom II X6 1090T @ 3.8GHz + Phanteks PH-TC14PE, 8GB DDR III @ 1600MHz, Palit GTX 570, Seagate 500GB + 1TB HDD, Samsung DVD-RW, Corsair HX620W.
Netti: DNA 4G @ Sierra Wireless

Curvy2
Curvy2
Hienoa, jokainen uusi innovaatio tuo lisää tehokkuutta.
Aiheuttaa tietysti kilpailua, mutta se on piristävää.
Kaverini heitti hyvän vitsin HD-telkkareista, " osta uudet silmälasit ja näet terävämmin".
Vaikka itse miellän itseni ns, pioneereksi, niin testailujen jälkeen maailma avautuu toisin.

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

MursuMafia72
MursuMafia72
Mutta ipadi hän pistää paremmaksi 264ppi
Boss93
Boss93
Originally posted by MursuMafia72:
Mutta ipadi hän pistää paremmaksi 264ppi
1) iPad ei tietääkseni ole läppäri, vaan tabletti.
2) Uutisen näytön tarkkuus ei tässä tapauksessa tarkoita näytön erottelukykyä, jonka yksikkö on yleensä ppi, vaan näytön pikselien määrää, joka parantaa kuvan tarkkuutta verrattuna pienemmän pikseliluvun sisältävään saman kokoiseen näyttöön.

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

Curvy2
Curvy2
Missäkähän se raja oli milloin kännykkä muuttuu tabletiksi? Eli koko näytössä.
Minusta näihin laitteisiin liittyy aika paljon tunnearvojakin. Tyttäreni on näitä i-laiteihmisiä, joihin en ole oikein lämmennyt, tosin olen käyttänyt. Itsellä on sekä androidia, että win 8 laitteita.
Olisko jollain tietoa mitä tämä i tarkoittaa, autoissa ruiskutusjärjestelmää, mutta entäs elektroniikassa?

Meissä kaikissa asuu aina pieni insinööri..
Never say never again.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä