Nvidia GeForce Titan: hippunen supertietokonetta näytönohjaimessa

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (3)

Nvidia GeForce Titan: hippunen supertietokonetta näytönohjaimessa
Nvidia julkaisi tänään GeForce GTX Titan -ohjaimen, joka perustuu aiemmin vain Tesla-laskentakorteissa nähtyyn GK110-piiriin. Nvidian Tesla-kortit vauhdittavat muun muassa maailman nopeinta supertietokonetta Titania, jolta näytönohjainkin on saanut nimensä.

GK110 on erittäin suurikokoinen piiri ja se sisältää huimat 2688 CUDA-ydintä, jotka toimivat normaalisit 837 MHz:n kellotaajuudella. Iso piiri on varustettu isolla 6 Gt muistimäärällä ja 384-bittisellä muistiväylällä. Ohjaimen TDP-arvo on saatu pidettyä suhteellisen matalalla 250 watin tasolla. Tuuletinratkaisunsa ja kohtuullisen TDP-arvon ansiosta ohjainta tullaan näkemään myös huomattavasti pienemmissä koteloissa, kuin mihin muita huippuohjaimia kannattaa kokeilla asentaa.

Titanista löytyy kaksi dual-link DVI -liitäntää, yksi täysikokoinen HDMI-liitäntä ja yksi täysikokoinen DisplayPort-liitäntä. Se tukee samanaikaisesti neljän näytön käyttämistä.


Vaikka Nvidia ei antanut tekniikkasivustoille vielä lupaa paljastaa kortin tarkkoja suorituskykymittauksia, Tom's Hardwaren testien perusteella se sijoittuu nopeutensa puolesta yleensä GeForce GTX 690:n ja Radeon HD 7970 GHz Editionin välimaastoon. Silti se on hinnoiteltu kunnianhimoisesti 999 dollariin.

Laitteita on luvattu myyntiin helmikuun viimeisellä viikolla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

Sefriol
Sefriol
Pari vuotta sitten 600 euroa näytönohjaimesta oli törkeä summa. Nyt se on parhaimiston normaalitaso. Sitten tulee 1000 euron yläkasti, jonka hintalaatusuhdetta saa tutkia mikroskoopin kanssa.

Radeon HD 7970 on mielestäni ollut tämän kalliimman osaston hinta-laatusuhteen paras näytönohjain. Mutta tiedä häntä. Minusta turha julkaisu.
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well... Ferrareitakin myydään, vaikka Mersullakin pärjäisi, joten on näillekkin markkinansa. Mutta hintalaatusuhdetta on todellakin turha haikalla..
hannibal_pjv
hannibal_pjv
Näyttäisi olevan todella hyvä graffakortti! Ei tosin hintansa arvoinen, mutta hyvä silti! Joissain testeissä tasoissa 7970:n kanssa parhaimmillaan tuplasti nopeampi. Keskimäärin 30-50% nopeampi.
Eli enemmän saata, jos laitat kaksi 7970:stä crosfirellä yhteen, mutta yhdellä kortilla säätävälle ihan hyvä boosti.

http://www.anandtech.com/show/6774/nvid...rmance-unveiled

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä