Microsoftin Surface Pro sai huonoimmat pisteet korjattavuudesta

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Microsoftin Surface Pro sai huonoimmat pisteet korjattavuudesta
Microsoftin täysiverisen Windows 8 -järjestelmän sisältävä Surface Pro -tabletti on saapunut myyntiin Yhdysvalloissa ja sen on saanut käsiinsä myös laitteita purkava iFixit-sivusto. Sivusto antaa käsittelemilleen laitteille arvosanan niiden korjauskelpoisuuden perusteella ja Surface Pro saavutti asteikolla uudet pohjalukemat.

Laite on niin hankala purkaa osiin, että iFixit antoi sen korjattavuuspisteiksi yksi kymmenen asteikolla. Jopa tiukasti koottu Applen iPad sai pisteiksi 2/10.

Surface Pron purkamisen suurimmat ongelmat tulevat vastaan kun ruutua irrotetaan kotelosta. Ruutua ei ole varsinaisesti ruuvattu kiinni, mutta sen kiinnittämiseen on käytetty sitäkin enemmän erittäin tehokasta liimaa. Irrottamiseen vaadittiin iFixitin kuvauksen mukaan kuumailmapuhallin ja läjä kitaran plektroja kangottamista varten. Lisäksi näytön sisäpinnasta löytyy useampia kaapeleita, jotka varomattoman purkajan on erittäin helppo katkaista vahingossa.


Liiman lisäksi Surface Pro pysyy kasassa ruuveilla, joita laitteeseen on saatu mahdutettua kokonaiset 90 kappaletta. Laitetta ei selvästikään ole tarkoitettu kenen tahansa avattavaksi ja kuin varmemmaksi vakuudeksi, Microsoft on päätynyt liimaamaan akunkin kiinni takakanteen erittäin pysyvän oloisesti.

Nykyisten tablettien purkamisen hankaluus ei juuri yllätä, kun ottaa huomioon miten paljon elektroniikkaa ja ominaisuuksia pieneen tilaan on saatu mahdutettua. Lisäksi Surface Pro on äärimmäisen kestävä, Microsoftin esittelytilaisuudessa esiteltiin laitetta, jonka magnesiumkuoriin oli kiinnitetty skeittilaudan pyörät.

(Kuva: iFixit)

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

superkick
superkick
Microsoft tarjoaa hyvän tuen ja takuun laitteelle ja tablet laitteita ei taida kukaan pitää itse korjattavana. Vaikka tämä olisikin helposti avattavissa niin veikkaan että käyttäjäkunnasta alle prosentti osaisi silloinkaan tehdä mitään korjauksia.

Huomiohakuista otsikointia taas. Toivottavasti saitte klikkinne.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14. helmikuuta, 2013 @ 17:54
perhana
perhana
Joopa... tämä tosiaan sopii hyvin siihen kategoriaan että kun pitää jotain negatiivista löytää niin kyllähän sitä jostain saa kaivettua... syrjäytetään sitten vaikka laitteen hyvä kestävyys sillä tiedolla kuinka vaikea se on tee-se-itse hörhön purkaa.

Eihän tätä tablettia nyt kukaan voi mitenkään käyttää, kun se kerran on niin vaikea purkaakin.
mcmopo
mcmopo
Ihme valitusta taas. Kyllä itselle ainakin merkkaa tuo korjattavuus laitetta hommatessa. Ei tarvitse kuin yksi pieni pudotus ja näyttö voi olla hajalla. Yleensä takuu ei tätät korvaa ja kiinasta saa tilattua uuden näytön todella pieneen hintaan. Toinen mikä on niin akku on hyvä pystyä vaihtamaan. Kahvenvuoden käytön jälkeen nykyiset akut menettävät tehoaan ja ne on hyv pystyä vaihtamaan.

En sano että kaikkien pitää pystyä vaihtamaan/korjaamaan tuota mutta turha siitä valittaa on. Tämä on kumminkin tekniikkaa seuraava sivusto jolla liikkuu juurikin se pieni määrä henkilöitä jotka korjaavat ja ropaavat laitteita muutenkin.
perhana
perhana
Originally posted by mcmopo:
Ihme valitusta taas. Kyllä itselle ainakin merkkaa tuo korjattavuus laitetta hommatessa. Ei tarvitse kuin yksi pieni pudotus ja näyttö voi olla hajalla. Yleensä takuu ei tätät korvaa ja kiinasta saa tilattua uuden näytön todella pieneen hintaan. Toinen mikä on niin akku on hyvä pystyä vaihtamaan. Kahvenvuoden käytön jälkeen nykyiset akut menettävät tehoaan ja ne on hyv pystyä vaihtamaan.

En sano että kaikkien pitää pystyä vaihtamaan/korjaamaan tuota mutta turha siitä valittaa on. Tämä on kumminkin tekniikkaa seuraava sivusto jolla liikkuu juurikin se pieni määrä henkilöitä jotka korjaavat ja ropaavat laitteita muutenkin.
Ohitit sujuvasti asian varsinaisen pointin, eli kun laite on saatu kestävämmäksi juuri sillä että komponentit on liimattu tukevasti paikalleen niin että ne eivät irtoile pienestä pudotuksesta, niin olisiko sitten ollut kuitenkin mielestäsi parempi se että tee-se-itse tunari saisi laitteen helpommin purettua, kuin se että laite on huomattavasti kestävämpi?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Audacity, äänen parantaminen. 2 Ajuri- ja softaongelmat
Saako n. 700 eurolla kevyeen pelaamiseen soveltuvaa läppäriä? 7 Uutta kannettavaa ostamassa
Biisiketju 4698 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2169 Vapaata keskustelua
Pelejä ilmaiseksi 51 PC:n pelit
Windows ohjelmat käy hitaalla/ ei toimi 18 Windows -ongelmat
Television ja läppärin yhdistäminen 8 Televisiot
Latausjohto irti vai ei? 3 Kannettavat tietokoneet
Bitlocker-salaamisen nopeus täyteen kovalevyyn 6 Windows -ongelmat
Topfield-2400 lukituksen poisto 6 Keskustelua kaapeliverkon digibokseista
Näytä lisää viestejä