Joka kuudes myyty tietokone on iPad

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (3)

Joka kuudes myyty tietokone on iPad
Maailmanlaajuisesti tietokoneiden toimitukset kasvoivat 12 prosenttia vuoden 2012 viimeisellä neljänneksellä. Perinteisten tietokoneiden juhlasta ei kuitenkaan ollut kyse, sillä tablettien osuus myynnistä oli yli kolmannes. Joka kuudes viime vuoden lopulla myyty tietokone oli iPad.

Maailman suurin tietokonevalmistaja oli edelleen Apple, jonka iPadit siivittivät sen 20 prosentin markkinaosuuteen. Erityisesti iPad minin myyntiä pidettiin vahvana ja Canalysin arvion mukaan mini saattoi vastata jopa puolesta yhtiön tablettimyynnistä. Yhteensä Apple toimitti 27 miljoonaa tietokonetta.

HP palasi kakkospaikalle nokittaen Lenovon 200 000 yksiköllä. Molempien markkinaosuudet ovat noin 11 prosenttia. Samsung kiilasi hyvän tablettimyynnin ansiosta Dellin edelle neljänneksi 9 prosentin osuudella ja vajaan 12 miljoonan yksikön toimituksilla.

Microsoftin kannalta tablettien myynti ei ole ollut aivan niin valoisaa kuin olisi voinut Windows 8:n myötä toivoa: vain 3 prosentissa myydyistä taulutietokoneista oli Microsoftin käyttöjärjestelmä. Vuonna 2013 voidaan kuitenkin odotella nousua uuden Windowsin yleistyessä.
Huolimatta Applen kiistattomasta voittokulusta, oli vuosi 2012 kuitenkin ensimmäinen kautta aikain kun sen markkinaosuus tableteissa putosi alle puoleen. Tämä johtui tietysti kovenevasta kilpailusta ja varteenotettavien vastustajien tulemisesta markkinoille. Luultavasti iPad minin julkistus koitui yhtiön pelastusrenkaaksi, sillä markkinoilla on selkeästi kysyntää pienemmille näytöille ja huokeammille hinnoille.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

3 kommenttia

akse
akse
Huoh mikä tietokone iPad muka on? Nokian N900:kin lähempänä tietokonetta. Luulis et tietokoneella voisi asentaa mitä tahansa ohjelmia sekä kehittää niitä yms.
Sefriol
Sefriol
@1 Voihan niitä. Saattaa tarvita hieman korkeamman tason koulutuksen.

Mutta periaatteessa olen samaa mieltä. Tabletit saisivat olla kokonaan oma kategoriansa. Kumminkin ovat niin erilaisia tuotteita niin erilaiseen käyttötarkoitukseen. Ainakin jos omaan käyttööni vertaan.
afterTony
afterTony
Mikä lasketaan tietokoneeksi? Yritin googlailla, mutta en löytänyt tarkkaa määritelmää.

Ymmärtääkseni iPadit, xTabletit ja uudet kännykät eivät ole tietokoneita, koska niiden kehitysideologia on viihdekeskus painoitteinen. Tietokone suunnitellaan,valmistetaan ja markkinoidaan henkilökohtaisen tuottavuuden työkaluna. Monet tietokoneet ovat viihdekäyttöön ja monet tabletit työhön, mutta eroittava tekijä on suunnitteluvaiheen painotus työhön/viihteeseen. Merkittävin ero siis tulee suunnitteluvaiheessa, ei käyttäjästä, eikä markkinoinnista.

Parempi luokitus olisi: viihteeseen- tai ammattikäyttöön tarkoitettu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 18 WLAN ja lähiverkot
Pelejä ilmaiseksi 172 PC:n pelit
Paljonko tästä voisi pyyttää? 1 Myydään
Biisiketju 5434 Vapaata keskustelua
DB25 rinnakkaisportin asennus uudempaan työkoneeseen? 3 Tulostimet, näppäimistöt ja muut oheislaitteet
Valokuidun saatavuus eri puolilla Suomea 22 Laajakaistaliittymät
Hyvät tarjoukset-ketju 1230 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 45 Windows -ongelmat
Pelien siirtäminen ulkoiselle kovalevylle? 7 Kannettavat tietokoneet
Hauskat kuvat 5 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä