Applen markkinaosuus tableteissa edelleen laskussa, nousussa Asus ja Amazon

Kirjoittaja Sami Koivunen, | Kommentteja (1)

Applen markkinaosuus tableteissa edelleen laskussa, nousussa Asus ja Amazon
Viime vuoden viimeinen neljännes oli odotetusti tablettimyynnin osalta ennätyksellinen. Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mittausten mukaan tabletteja myytiin vuoden lopulla 52,5 miljoonaa kappaletta. Kasvua tapahtui vuotta aikaisempaan yli 75 prosenttia. Merkittävimmin myyntiään ovat nostaneet Android-pohjaiset Amazon ja Asus. Valta-asemaa pitää kuitenkin edelleen Apple iPad-laitteillaan.

Microsoft myi arvioiden mukaan vuoden lopulla ainoastaan 900 000 Surface-tablettia. Asus-laitteiden myyntiin vaikuttivat positiivisesti lomakauden vahva Google Nexus -tablettien myynti. Samsungin markkinaosuus tippui kolmannen kvartaalin 18,4 prosentin lukemista 15,1 prosenttiin, mutta vuoteen 2011 verrattuna Samsung näki kasvua peräti 263 prosenttia. Samsungin lisäksi Applen markkinaosuuden tippuminen 43,6 prosenttiin selittyy Asus-laitteiden myynnin lisäksi Amazonin Kindle Fire -laitteiden vahvalla myynnillä. IDC:n top5-listan lopusta tippui Lenovo ja tilalle nousi Barnes & Noble yhden miljoonan kappalemyynnillä.


Apple hallitsi vielä vuoden 2011 lopussa tablet-markkinoita yli 51 prosentin osuudella, mutta nyt markkinaosuus on tippunut kolmannen kvartaalin 50,4 prosentista 43,6 prosenttiin. Viime vuoden kolmannella neljänneksellä IDC:n tutkimusjohtaja Tom Mainelli uskoi Applen laskevan trendin johtuvan iPad-laitteiden korkeista hinnoista.Kaavion luvut miljoonia toimitettuja laitteita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Pelemane
Pelemane
Quote:
Kaavion luvut miljoonia toimitettuja laitteita.

Eikös ne ole prosentteja?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 70 PC:n pelit
Hyvät tarjoukset-ketju 1136 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Moto G9 Play ja Android 11 3 Android -keskustelu
Biisiketju 4934 Vapaata keskustelua
YLE Areena ongelma 81 Televisiot
Deskjet 500 ajuri win 7 11 avast! - Tuki ja keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 86 Windows -ongelmat
R5 2600 GTX 1060 6GB 1 Myydään
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 2 Myydään
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
Näytä lisää viestejä