Applen markkinaosuus tableteissa edelleen laskussa, nousussa Asus ja Amazon

Kirjoittaja Sami Koivunen, | Kommentteja (1)

Applen markkinaosuus tableteissa edelleen laskussa, nousussa Asus ja Amazon
Viime vuoden viimeinen neljännes oli odotetusti tablettimyynnin osalta ennätyksellinen. Markkinatutkimusyhtiö IDC:n mittausten mukaan tabletteja myytiin vuoden lopulla 52,5 miljoonaa kappaletta. Kasvua tapahtui vuotta aikaisempaan yli 75 prosenttia. Merkittävimmin myyntiään ovat nostaneet Android-pohjaiset Amazon ja Asus. Valta-asemaa pitää kuitenkin edelleen Apple iPad-laitteillaan.

Microsoft myi arvioiden mukaan vuoden lopulla ainoastaan 900 000 Surface-tablettia. Asus-laitteiden myyntiin vaikuttivat positiivisesti lomakauden vahva Google Nexus -tablettien myynti. Samsungin markkinaosuus tippui kolmannen kvartaalin 18,4 prosentin lukemista 15,1 prosenttiin, mutta vuoteen 2011 verrattuna Samsung näki kasvua peräti 263 prosenttia. Samsungin lisäksi Applen markkinaosuuden tippuminen 43,6 prosenttiin selittyy Asus-laitteiden myynnin lisäksi Amazonin Kindle Fire -laitteiden vahvalla myynnillä. IDC:n top5-listan lopusta tippui Lenovo ja tilalle nousi Barnes & Noble yhden miljoonan kappalemyynnillä.


Apple hallitsi vielä vuoden 2011 lopussa tablet-markkinoita yli 51 prosentin osuudella, mutta nyt markkinaosuus on tippunut kolmannen kvartaalin 50,4 prosentista 43,6 prosenttiin. Viime vuoden kolmannella neljänneksellä IDC:n tutkimusjohtaja Tom Mainelli uskoi Applen laskevan trendin johtuvan iPad-laitteiden korkeista hinnoista.Kaavion luvut miljoonia toimitettuja laitteita.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

Pelemane
Pelemane
Quote:
Kaavion luvut miljoonia toimitettuja laitteita.

Eikös ne ole prosentteja?

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Perseilyketju. 2216 Vapaata keskustelua
Biisiketju 5399 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Näytä lisää viestejä