AfterDawn logo

Microsoftin ARM-tabletti Suomeen 479 euron hintaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
7 kommenttia

Microsoft on paljastanut Surface-tabletin tulevan hinnoittelun ja myynnin aloituspäivän myös Suomen markkinoiden osalta. Windows RT -järjestelmään perustuvaa Surface-tablettia saa helmikuun puolesta välistä alkaen Microsoftin verkkokaupasta sekä pian myös muilta jälleenmyyjiltä.

Tarkalleen 14.2 myyntiin tuleva Surface on hinnoiteltu Suomessa halvimmillaan 479 euroon, jolla saa 32 gigatavun muistilla varustetun mallin ilman näytön suojana toimivaa Touch Cover -näppäimistöä. Touch Cover nostaa laitteen hinnan 579 euroon ja 64 gigatavun muistimäärä nostaa hintaa taas satasella. Microsoft ei kerro tukevamman Type Cover -näppäimistön hintaa, mutta se on todennäköisesti muutaman kympin Touch Coveria kalliimpi.

Vaikka Surface perustuu Windows-käyttöjärjestelmään, kyseessä on ARM-prosessoreille tarkoitettu Windows RT, joka tukee vain Metro-käyttöliittymälle suunniteltuja sovelluksia. Laitteessa on kuitenkin esiasennettuna esimerkiksi Microsoftin oma Office-toimistosovelluspaketti.


Myöhemmin markkinoille saapuu vielä Intelin Core i5 -prosessoriin perustuva Surface Pro -malli. Sen hinnat lähtevät noin 900 dollarista mikä tarkoittanee vähintään runsaan 800 euron lähtöhintaa, jahka laite rantautuu Eurooppaan. Surface Pro kuitenkin tukee kosketukselle optimoitujen Metro-sovellusten lisäksi myös perinteisiä Windows-sovelluksia ja se vastaa ominaisuuksiltaan enemmän kannettavaa tietokonetta ja sopii paremmin esimerkiksi työntekoon.

Tutustuimme Surface-tablettiin jo aiemmin ja laitteen tarkemman arvostelun voi lukea täältä.

7 KOMMENTTIA

mcmopo1/7

Aika huvittavaa että kasia oli varaa myydä tammikuun loppuun pilkkahintaa. Mutta tablettipuolella MS on hinnoitellut itsentä kokonaan ulos.

olliboi2/7

ei se applekaa oo itteensa hinnoitellu pihalle vielä.

wipe20003/7

On tuossa hinnassa ainakin satanen liikaa, melkeinpä kaksikin, jos suurta yleisöä ajattelee. Eli eipä tuosta suurta hittiä osaa veikata. MS ja Windows 8 ovat kuitenkin haastajan asemassa tablettimarkkinoilla, ei hinta voi olla Applen eikä ainakaan paljon yli Androidien tasosta. (edit: typo)

perhana4/7

@1 + @3
Ihan vaan mielenkiinnosta, kertokaapa mikä on keskivertohinta tabletille (käyttöjärjestelmä mikä tahansa) jonka tekniikka on verrattavissa:
- Prosessori: Quad-core 1.3 GHz Cortex-A9
- 2 GB RAM, 32 GB massamuisti + muistikorttipaikka
- Näyttö 10.6" 5-pisteinen kosketusnäyttö, tarkkuus 1366x768
- Näytönohjain ULP GeForce
- Akun kesto n. 8 tuntia

Eli jos lähdetään vaikkapa etsimään tablettia jossa neliydin arm-prosessori, 10" näyttö vastaavalla resoluutiolla, 32gigaa muistia... kuinka halvan löydätte?

hannibal_pjv5/7

Yep... Windows tappareistä puuttuu vielä vain se economy segmentti täysin. Kunhan sinnekkin saadaan kunnon rumppa laitteita, niin hintaakin saadaan alaspäin!

pain836/7

@4
No miten olis vaikka Google Nexus 10? Amazonissa $499 ja hakkaa spekseiltään mennen tullen tuon RT tabletin. Suomeen saapuessa hinta oletettavasti tippunee tuohon 400-500€ väliin.

perhana7/7

@pain83
Google nexus 10 Amazon verkkokaupassa $499... ja speksit ovat:

- 10.055" diagonal at 2560 x 1600 pixel resolution
- Dual-core ARM Cortex-A15 GPU: Mali-T604
- 16 GB internal storage, 2 GB RAM

joo näyttö on huippua... mutta muilta osin sitten ei vertailtavissa, eli dual-core ei ole sama kuin quad-core, eikä 16 GB ole ihan sama kuin 32 GB,

(Suomeen toimitettuna Google Nexus 10 32 GB Quad-Core versiona näkyykin sitten maksavan 539 euroa)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT