AfterDawn logo

AMD palkkasi mobiiliosaamista Qualcommilta ja Applelta

Teemu Laitila Teemu Laitila

AMD on vahvistanut yhtiön mobiiliosaamista palkkaamalla taloon kaksi nimenomaan mobiiliprosessoreiden parissa ansioitunutta johtajaa. Uusien rekrytointien perusteella yhtiö vaikuttaisi siirtävän lisää panoksia mobiililaitteiden suuntaan.

Reutersin raportin mukaan toinen uusista johtajista on Charles Matar, joka on aiemmin työskennellyt ARM-jätti Qualcommilla. Matarin uusi pesti titteli AMD:lla on Vice President of System on Chip Development. Osaaminen mobiilipiirien alalla on AMD:lle tärkeää, sillä yhtiö ei ole juuri onnistunut saamaan nykyisiä tuotteitaan kaupitelluksi mobiililaitevalmistajille.

Matarin lisäksi AMD:n riveihin on Reutersin mukaan liittynyt Wayne Meretsky, jonka työhistoriaan kuuluu Applen iPhone- ja iPad-laitteissa käytettävien prosessoreiden suunnittelu.

Uudet korkean tason rekrytoinnit ovat hyvä merkki, sillä AMD on viime aikoina ollut uutisissa lähinnä sen vuoksi, että yhtiö on menettänyt entisiä huippujohtajiaan jatkuvana virtana. Uusien rekrytointien kokemus ARM-piireistä saattaa sekin antaa osviittaa AMD:n mahdollisesta tulevaisuudesta.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT