AfterDawn logo

Sonylta uusi ohuen ohut Android-tabletti tarkalla näytöllä

Teemu Laitila Teemu Laitila

Sony on jatkanut Xperia Z -sarjaa uudella tabletilla, joka on saattaa hyvinkin olla maailman ohuin tableti tällä hetkellä. Uusi Xperia Tablet Z on paksuudeltaan vain 6,9 mm, mikä päihittää juuri juuri myös Applen iPad Minin ja on kokonaiset kolme milliä täysikokoista iPadia ohuempi.

Xperia Tablet Z on 10,1 tuuman kokoinen ja sen ruudun resoluutio on tabletille harvinaisesti 1920x1200 pikseliä. Vaikka WUXGA-tarkkuus tuottaa Xperia Tablet Z:n näytössä kohtalaisen 224 pikseliä tuumaa kohti, se ei pärjää saman kokoisille Retina-näytöllisille iPadeille tai Googlen Nexus 10 -tabletille.

Käyttöjärjestelmänä on ainakin julkaisun hetkellä Android 4.1, mutta päivitys tuoreempaan 4.2-versioon ei todennäköisesti ole kaukana. Xperia Tablet Z perustuu monien muiden Android-tablettien tapaaan Qualcommin neliytimiseen Snapdragon S4 -piiriin, joka tässä tapauksessa on kellotettu 1,5 GHz:n. Lisäksi laite tukee LTE-yhteyksiä ja NFC-tekniikkaa. Xperia Z -puhelimen tapaan Tablet Z on vesi- ja pölytiivis.



Sony on asentanut laitteeseen 8 megapikselin kameran, jossa on yhtiön mukaan ensimmäinen tabletista löytyvä BSI
-sensori.

Tällä hetkellä Xperia Tablet Z on suunnattu vain Sonyn kotimarkkinoille Japaniin, mutta maailmanlaajuinen julkaisu vaikuttaisi todennäköiseltä tulevaisuudessa. Tarkempia tietoja siitä ei kuitenkaan ole.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT