AfterDawn logo

Dell etsii uutta suuntaa USB-tikun kokoisista tietokoneista

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Perinteisten tietokoneiden ja kannettavien väistyminen yhä useammin tabletin tai älypuhelimen tieltä on näkynyt myös perinteikkään PC-valmistajan Dellin myyntitilastoissa. Viimeisimpien tietojen mukaan Dell suunnittelee siirtymistä takaisin yksityiseen omistukseen, mikä antaisi yhtiölle lisää liikkumatilaa uuden tulevaisuuden suunnittelussa.

Vaikka Dellin PC-bisnes vetääkin kohtalaisesti yrityspuolella, yhtiö tarvitsee kipeästi uusia ideoita kuluttajamarkkinoille pysyttelemiseen. Yksi mahdollinen tulevaisuus on taskuun mahtuvat minikokoiset tietokoneet.

Dell esitteli jo CES-messuilla Project Ophelia -nimellä kulkevaa USB-tikun kokoista tietokonetta, joka toimii Androidilla. Ajatus ei ole varsinaisesti uusi, sillä useampi aasialaisvalmistaja on jo julkaissut oman USB-tikulle mahtuvan Android-laitteensa. Dell pyrkii erottautumaan joukosta integroimalla yhtiön Wyse-etäkäyttösovellukset sekä pilvipalvelut tiiviisti laitteeseen.


Project Ophelia sisältää tuen Bluetooth-tekniikalle, joka pääasiallinen tapa esimerkiksi näppäimistön ja hiiren liittämiseksi ja verkkoyhteydet hoituvat WLAN-yhteyden kautta. Laite saa virtansa joko MHL-portista esimerkiksi televisiosta tai vaihtoehtoisesti myösUSB-portin kautta.

Dellin mukaan ensimmäiset Project Ophelia -laitteet on tarkoitus tuoda markkinoille jo ennen kesää.

1 KOMMENTTI

avthein1/1

Enemmän vakuuttaa tarpeellisuudellaan USB-muistitikuille tarkoitetut mobiilit käyttöjärjestelmät sovelluksineen...

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT