Kaikissa Ultrabookeissa on kohta kosketusnäyttö

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Kaikissa Ultrabookeissa on kohta kosketusnäyttö
Intel on päivittämässä Ultrabook-koneille asetettuja vaatimuksia seuraavaa laitesukupolvea varten. Tulevaisuudessa valmistaja voi kutsua laitettaan Ultrabookiksi vain, jos se nykyisten koko-, paino- ja ominaisuusvaatimusten lisäksi sisältää kosketusnäytön, Intelin WiDi-tekniikan sekä Intelin hyväksymän virustorjuntaohjelmiston.

Pakottamalla valmistajat kosketustuen tarjoamiseen Intel haluaa kaventaa ARM-pohjaisten tablettien elintilaa tuomalla niiden ominaisuuksia myös perinteisempiin kannettaviin. Lisäksi Intel pyrkii tuomaan prosessoreitaan suoraan tablettien tontille rohkaisemalla valmistajia tuottamaan myös monikäyttöisiä tarpeen vaatiessa läppäristä tabletiksi muuntautuvia laitemalleja. CES-messuilla yhtiö esittelikin omaa neljännen sukupolven Ultrabook-referenssilaitettaan, jonka näyttö irtoaa näppäimistöstä täysiveriseksi tabletiksi.


Tähän mennessä Intelin Ultrabook-konsepti ei ole menestynyt yhtiön toivomalla tavalla, vaan myynti on jäänyt reilusti Intelin viime vuoden CES-messujen aikaisista ennusteista. Yhtiö odotti Ultrabookien saavuttavan jopa 40 prosentin markkinaosuuden kaikista myydyistä kannettavista vuoden 2012 aikana, mutta todellinen myynti on jäänyt markkinatutkimusyhtiö IHS:n arvioiden mukaan noin puolet Intelin ennusteita pienemmäksi.

Suurin syy odotettua heikommalle menekille lienee Ultrabookien hinta, joka Intelin toiveista huolimatta on pysytellyt keskimäärin päälle tuhannessa eurossa. Juuri hintaan Intel aikoo puuttua seuraavassa laitesukupolvessa. Vaikka laitteiden vaatimuksia on kiristetty, Intel aikoo painaa hinnat alas jopa 599 dollarin tuntumaan.

Jos Intelin suunnitelma kuluttajaystävällisemmistä hinnoista ja kosketusnäyttöjen yleistymisestä toteutuu yhtiön haluamalla tavalla, siitä hyötyy myös Intelin vanha kumppani Microsoft, jonka Windows 8 -järjestelmä vaatii rinnalleen kosketusnäytöllisen laitteen. Vaikka Wintel-liittoumalle on povattu loppua ARM-laitteiden rynnistäessä kuluttajien käsiin, vanhat jättiläiset saattavat yhdistää voimansa valta-asemansa ollessa uhattuna.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

MursuMafia72
MursuMafia72
Jos laitteeseen pistetään kosketus näyttö, meinaa että näytölle on pistettävä jokin suoja (yleisimmin lasi). Mikä tekee laitteesta paljon paksumman, herkemmän ja painavemman.
himpo
himpo
Oma budjetti on ollut kannettavien osalta 600€ jo pitkään ja sillä rahalla pitäisi saada 11,6-12,5" kone, 17W CPU (esim 3217U) ja pitkä akkukesto (yli 8 tuntia), muulla ei ole väliä.

Jos nykyinen kone hajoaisi nyt niin tilalle tulisi Lenovo ThinkPad Edge E130, mutta päivitän seuraavaksi mieluummin ultrabookkiin hasswellillä jos saavat hinnat kuteensataan.

edit: Ainiin, en vastusta kosketusnäyttöjä mutta jätän lapsille kertomatta asiasta koska syövät samalla kun käyttävät tietokonetta ja rasvaa saa olla vähänväliä pyyhkimässä hiirestä :)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13. tammikuuta, 2013 @ 21:24

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Philips TV:n äänentoisto HDMI-kaapelilla vahvistimeen 6 Kotiteatterin äänentoisto
Samsungin kuvaongelma 3 Android -keskustelu
google tili kaapattu 106 Windows -ongelmat
Biisiketju 5296 Vapaata keskustelua
Uutta näyttöä 27" n:300e 1 Tietokoneen näytöt
RTX 3060 12gb 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Nettiyhteyden jakaminen pöytäkoneeseen 11 Android -keskustelu
katoavat ketjut 71 Palautetta ylläpidolle
Windows 10 - Keskustelu 1234 Windows -ongelmat
Windows 11 - Keskustelu 217 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä