Nvidia julkisti uuden Tegra-piirin: 5 Cortex-A15-ydintä, 72 GPU-ydintä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (1)

Nvidia julkisti uuden Tegra-piirin: 5 Cortex-A15-ydintä, 72 GPU-ydintä
Nvidia on odotetusti julkaissut uuden version yhtiön Tegra-järjestelmäpiiristä. Tegra 4 perustuu Cortex-A15-arkkitehtuuriin ja prosessoriytimiä on pakattu sirulle viisi kappaletta. Näytönohjain on huomattavasti edeltäjäänsä tehokkaampi 72 GPU-ytimellä.

Tegra 4 -piirin pnta-ala on kasvanut vain hieman edeltäjäänsä verrattuna, mutta siirtyminen 40 nm valmistusprosessista 28 nm prosessiin on mahdollistanut huomattavan kasvun transistorien tiheydessä ja laskentatehossa pinta-alaa kohti.

Piiri sisältää neljä pääasiallisessa käytössä olevaa Cortex-A15-ydintä sekä viidennen matalammalla taajuudella toimivan apuytimen, joka myös perustuu Cortex-A15-arkkitehtuuriin. Tegra 4 on maailman ensimmäinen neliydinprosessori Cortex-A15-ytimillä. Sen ytimet toimivat enimmillään 1,9 GHz:n taajuudella ja Nvidian toimitusjohtajan Jen-Hsun Huangin mukaan Tegra 4 on tehokkaampi kuin mikään muu markkinoilta tällä hetkellä löytyvä prosessori.


Nvidian mukaan Tegra 4 tarjoaa kuusinkertaisen määrän graafista laskentatehoa verrattuna Tegra 3 -piiriin. Tehoa hyödynnetään muun muassa tarjoamalla tuki 4K Ultra Definition -videolle.

Uuden Tegra-piirin mukana esiteltiin myös i500-modeemipiiri, joka tuo LTE-tuen Nvidian alustalle. Modeemi on ohjelmoitavissa tukemaan useampia eri kantataajuustekniikoita ja tukea rajoittaa enemmän laitteessa tarjolla oleva antenni.

Kuvauspuolella Nvidia on kasvattanut arkkitehtuurinsa laskentatehoa, joka riittää jopa HDR-kuvauksen käyttöön videotilassa. Nvidian mukaan uusi arkkitehtuuri käsittelee kuvauksessa tarvittavaa matematiikkaa jopa 10 kertaa kilpailijoita nopeammin.

Yhtiö ei ole kertonut tarkemmin koska ensimmäisiä Tegra 4 -piirillä varustettuja laitteita nähdään markkinoilla.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

1 kommentti

arcanix
arcanix
Quote:
Nvidian toimitusjohtajan Jen-Hsun Huangin mukaan Tegra 4 on tehokkaampi kuin mikään muu markkinoilta tällä hetkellä löytyvä prosessori.
Epäilen.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 396 Vapaata keskustelua
i5 9600K | Gigabyte Z390 UD | 32GB DDR4-2666 | 970 EVO Plus SSD 1T Äänekoski 1 Myydään
Biisiketju 4933 Vapaata keskustelua
Deskjet 500 ajuri win 7 9 avast! - Tuki ja keskustelu
YLE Areena ongelma 78 Televisiot
Windows 11 - Keskustelu 85 Windows -ongelmat
defender 2 Yleistä keskustelua P2P-ohjelmista
Forza Horizon 4 ongelma 1 PC:n pelit
Windows 10 - Keskustelu 1223 Windows -ongelmat
hot spot ongelma pc:n kanssa 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Näytä lisää viestejä