Asukselta massiivinen ARES II -näytönohjain suljetulla nestejäähdytyksellä

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (5)

Asukselta massiivinen ARES II -näytönohjain suljetulla nestejäähdytyksellä
Asus on julkistanut CES-messujen myötä uusimman lippulaivanäytönohjaimensa, ARES II:n, joka käyttää kahta AMD:n Radeon HD 7970 GHz -piiriä. Jäähdytyksestä vastaa suljettu nestejäähdytysjärjestelmä.

Asus on julkaissut jo useamman näytönohjainsukupolven aikana lippulaivamallikseen joko MARS tai ARES -nimellä kulkevan kahden näytönohjainpiirin kortin. Tällä kertaa vuorossa on AMD:n Tahiti-piireihin perustuva ARES II, jota jäähdytetään järeällä nestejäähdytysjärjestelmällä.

AMD ei koskaan julkaissut kahden piirin Radeon HD 7990 -näytönohjainta, jota se esitteli vielä viime kevään julkaisutiekartassaan. Syyksi arveltiin Tahiti-piirin liiallista tehonkulutusta, mikä luonnollisesti johtaa ongelmiin myös lämmöntuoton osalta.
Asus on päättänyt ottaa järeämmät keinot käyttöön ARES II:n jäähdytyksessä. ARES II pysyy viileänä erillisen suljetun nestejäähdytysjärjestelmän avulla. Itse kortissa on vain yksi 80 mm tuuletin virransyötön jäähdytystä varten, mutta jäähdytyskennon lämmönsiirrosta vastaa kaksi 120 mm tuuletinta. Asuksen mukaan vesijäähdytys pitää kortin jopa 31°C viileämpänä kuin Nvidian referenssimallin GeForce GTX 690.30 cm pitkän monsterikortin virransyötöstä vastaa 20-vaiheinen Super Alloy Power VRM, ja se vaatii kolme 8-pinnistä lisävirtaliitintä, mikä vastaa nimellistä 850W maksimitehonkulutusta.

Kortin hintaa tai saatavuutta ei ole vielä paljastettu, mutta alle 1000 euron se tuskin tulee irtoamaan.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
jösses...
sidrend
sidrend
On siinä järjetön laitos.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

DjZorlag
DjZorlag
Olisivat laittaneet fullcover blokin niin ei olisi tarvinnut alkaa ylimääräisten tuulettimien kanssa kikkailemaan. Paksuus olisi varmaan puolet tuosta ja kortti olisi paljon järkevämmän näköinen.

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Sefriol
Sefriol
Ostin itse takuuvaihdossa Asuksen Matrix Platiniumin, joka on myöskin todella suuri kortti. Luultavasti samaa kokoluokkaa tämän kanssa, sillä vesijäähdytys saatta pienentää korttia hieman normijäähdytykseen verrattuna.

PS: Onko mitään käytännön hyötyä ostaa valmistajan oma superkortti? Jos aikoo käyttää yli tuhat euroa näytönohjaimiin, niin eikö erikseen ostetut kortit olisi edullisempia?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8. tammikuuta, 2013 @ 1:30
DjZorlag
DjZorlag
Eipä näissä Asuksen Areksissa ja Marseissa ole koskaan ollut ainakaan hinta/laatu suhteeltaan mitään järkeä. Halvemmaksipa tämäkin tulee jos ostaa 2x 7970 Crossfireen, blokit, vesipumpun, letkut ja radin. Enemmmän nämä ovat sellaista keräilykamaa tai sitten Asuksen halua laajentaa ROG -sarjaansa. :)

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Pelejä ilmaiseksi 162 PC:n pelit
Biisiketju 5400 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2217 Vapaata keskustelua
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
Näytä lisää viestejä