AfterDawn logo

Steamin Linux-version beta nyt kaikille avoin

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Valven Steam-palvelu Linux-versio on nyt kaikkien halukkaiden kokeiltavissa, kun suljettu beta-testi päättyi ja rekisteröitymiset avattiin kaikille halukkaille.

Pelivalikoima ei vielä ole lähelläkään Steamin Windows-version tasoa, mutta viime kuussa alkaneen suljetun beta-testauksen aikana palveluun on lisätty läjä uusia pelejä, jotka nostavat kokonaismäärän 39 kappaleeseen. Tällä hetkellä palvelun nimekkäimpiin peleihin kuuluvat Valven oma Team Fortess 2, Portal ja Serious Sam BFE. Lisäksi myöhemmin saapuu ainakin Left 4 Dead 2.

Steamin Linux-versio tukee tällä hetkellä virallisesti vasta Ubuntu 12.04 -versiota, mutta koska Ubuntu on selvästi suosituin työpöytäpuolen Linux-jakelu, Valve haluaa varmistaa ensiksi sen toimivuuden.

Valven Linux-strategia on todennäköisesti osa yhtiön suunnitelmia valloittaa olohuoneet erillisellä konsolin tyyppisellä standardoidulla pc-koneella. Yhtiö on jo julkaissut myös televisioruudulle sopivan ja peliohjaimelle suunnitellu Big Picture -tilan.


Steamin voi asentaa täältä ja tarjolle olevien pelien listauksia voi selailla Steamin Linux-osiossa.

3 KOMMENTTIA

kasperus1/3

Jotenkin en jaksa uskoa että tästä tulee lopulta mitään. Maksullia tuotteita tarjotaan miehille jotka eivät ole valmiita maksamaan mistään.

NHelix2/3

@1:
Miehet, jotka käyttävät ilmaista käyttöjärjestelmää eivät ole valmiita maksamaan mistään?

Varsinkin pelit tuntuvat menevän ihan hyvin kaupaksi Linux-väelle. Jos Humble Indie Bundleita tarkastellaa niin Linux alustalla on aina ollut korkein keskiarvo lahjoituksille. Toisinaan jopa kaksinkertainen Windows lahjoittajiin nähden.

Uskoisin, että Linux-käyttäjät ovat valmiimpia maksamaan hyvistä tuotteista kuin Windowsin käyttäjät, missä piratismi on valloillaan.

Grina3/3

Toistaiseksi käyttöä hankaloittaa huomattavasti se, että Steamista on saatavilla vain 32-bittinen versio.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT