Nvidian Tegra 4 -piiristä kiinavuoto: neljä Cortex-A15-ydintä, 72 GPU-ydintä

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Nvidian Tegra 4 -piiristä kiinavuoto: neljä Cortex-A15-ydintä, 72 GPU-ydintä
Nvidian alkuvuodesta odotettu Tegra 4 -piiri sisältää todennäköisesti neljä Cortex-A15-arkkitehtuuriin perustuvaa prosessoriydintä sekä jopa 72 tarkemmin määrittelemäntöntä GPU-ydintä, kertoo kiinalaisen Chiphell-sivuston julkaisema dia.

Vuodon aitoudesta ei voi olla sataprosenttisen varma, mutta pääasialliset ominaisuudet ovat linjassa kilpailijoilta odotettujen tuotteiden kanssa ja ne myös sopivat aiempiin piiristä saatuihin tietoihin.

Chiphellin dian perusteella Nvidia on lisäämässä raskasta vääntöä tarjoavien Cortex-A15-ytimien rinnalle taas viidennen virtaa säästävän "apuytimen", joka löytyy jo Tegra 3 -piireistä.

Näytönohjain muodostuu 72 GPU-ytimestä, joiden arkkitehtuurista diassa ei kuitenkaan puhuta tarkemmin. Edellinen Tegra-koostui vain 12 GPU-yksiköstä, joten ainakin siihen verrattuna kasvu on melkoinen. Toisaalta Tegra 3 ei laskentatehonsa puolesta ole pärjännyt esimerkiksi Applen käyttämille PowerVR-ohjaimille eli lisätehoa todella tarvitaan.


Kuva: Chiphell

GPU tukee 25601600 pikselin resoluutiota ja 1080p-resoluutioa 120 Hz:n taajuudella. Videoulostulon osalta enimmäisresoluutio on jopa 3820x2160.


Piirit tullaan valmistamaan TSMC:n 28 nm prosessilla, mikä tuo Tegra 4:n samalle tasolle Qualcommin tuoreimpien Snapdragon-piirien kanssa. Diasta puutuu maininta mahdollisesta LTE-tuesta, mikä on herättänyt epäilyjä sen aitoudesta.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Hmm.. tämä nykyinen Nvidia arkkitehtuurihan taitaa perustua simppelimpiin piireihin, kuin edellinen. Ehkä typistetty versio nykyisistä Kepler piireistä?
capuzino
capuzino
Enemmän vääntöä kuin tietokoneessani. Pitäisiköhän tuota jo huolestua.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Ei ole varmaa, voiko tietokone jatkaa Windows 11:n asentamista. Käynnistä asennus ohjelma uudestaan. 4 Windows -ongelmat
E-kirjan lukulaite 2 Vapaata keskustelua
Xiaomi Redmi 10C 3 Android -keskustelu
Ulkomaalaisia kauppapaikkoja 1 Vapaata keskustelua
Hyvät tarjoukset-ketju 1209 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Pelejä ilmaiseksi 138 PC:n pelit
Vanha laskutusohjelma pilveen? 3 Windows -ongelmat
Biisiketju 5297 Vapaata keskustelua
mitä rautaa 10 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 221 Windows -ongelmat
Näytä lisää viestejä