Villi markkinahuhu: Intel ja Nvidia neuvottelevat yrityskaupoista

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (4)

Villi markkinahuhu: Intel ja Nvidia neuvottelevat yrityskaupoista
Uuden huhun mukaan Intel ja Nvidia neuvottelisivat keskenään yhtiöiden yhdistymisestä, jossa Intel ostaisi Nvidian, kertoo alunperin Bright Side of News -sivusto. Huhu kertoo, että kauppojen jälkeen Intelin toimitusjohtajaksi asettuisi Nvidian nykyinen toimitusjohtaja Jen-Hsun Huang.

Intelin ja Nvidian yhteinen historia on monimutkainen eikä yhtiöiden yhdistäminen ole täysin tuulesta temmattu ajatus. Intel tarjoutui jo aiemmin ostamaan Nvidian sen jälkeen, kun AMD oli ilmoittanut ostavansa Nvidian kilpailijan ATI:n. Neuvottelut kuitenkin kariutuivat, kun Intel ei suostunut Jen-Hsun Huangin ryhtymiseen toimitusjohtajaksi. Intel on myöhemmin myös yrittänyt lisensoida Nvidian grafiikkatekniikkaa käytettäväksi yhtiön prosessoriydinten yhteydessä.


Jos kauppojen esteenä olisi vain kiista toimitusjohtajan pallista, nykyisessä tilanteessa Nvidian toimitusjohtajan päätyminen koko yhtiön johtoon olisi aiempaa helpompi päätös. Intelin nykyinen toimitusjohtaja Paul Otellini ilmoitti äskettäin jäävänsä eläkkeelle keväällä 2013 eikä päätöksiä seuraajasta ole ainakaan kerrottu julkisuuteen.

Nvidian markkina-arvoksi on laskettu nykyisellään noin 7,8 miljardia dollaria eli 5,9 miljardia euroa. Intelille Nvidian hankkiminen ei olisi taloudellisesti mahdoton panostus, sillä yhtiön liikevaihto vuodelta 2011 oli 54 miljardia dollaria, josta voittoa tuli 17,5 miljardia eli runsaat 13 miljardia euroa.

Alkuperäisen uutisen lähteenä toimiva Bright Side of News kehottaa suhtautumaan huhuun äärimmäisellä epäilyksellä. Toisaalta mobiililaitteiden saapuminen haastamaan Intelin pääasiallisen bisneksen eli työpöytäkoneet ja kannettavat on aiheuttanut alalla merkittävän murroksen, joten jonkinlaisia uudelleenjärjestelyjä tullaan todennäköisesti näkemään.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

4 kommenttia

Boss93
Boss93
Eipä mikään mahdoton idea tuokaan ole... tosin toivottavasti jos näin käy, niin intel päättää jatkaa myös irrallisten näyttisten valmistamista eikä keskity pelkästään integroituihin näytönohjaimiin (Aikas kaukaa haettua ja epäkannattavaakin ehkä, mutta mahdollista.)

ps. Oletan, että tekstissä pitäisi lukea "kun Intel ei suostunut Jen-Hsun Huangin ryhtymiseen toimitusjohtajaksi." eikä "kun Intel ei suostunut Jen-Hsun Huangin ryhtymiseen toimitusjohtaja." =)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16. joulukuuta, 2012 @ 20:39

AMD FX-6300 @4,4GHz/Asus M5A99X EVO R2.0/Ram: 10GB DDR3 /Magicool DIY watercooling /Asus GTX650 Direct CU 1GB /Silverstone 500W Strider plus modular /Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio 7.1 SB1040 /Intel 330 120Gb SSD + SG Barracuda 7200.10 250Gb + SG Momentus 5400.6 500Gb + WD 5400RPM 250Gb /Fractal Design ARC XL /Samsung 940BF & Syncmaster TA350 & Eizo Flexscan S1910/Samsung Bluray Combo SATA 12X /Razer Lycosa /Razer Carcharias & Creative Desktop theater 5.1 DTT2500 Digital /Razer Naga /Win 8.1 Pro 64

hannibal_pjv
hannibal_pjv
Well, tuo jälkeen ei näyöhjainpuolellakaan olisi enää kunnon kilpailua. Intel niin paljon edellä valmistutekniikassa, että kaikki muut GPU tuottajat olisivat ulkona tuon kaupan jälkeen. Sinällään olisi kiva saada 14nm 3d graffaprossia, mutta ilman kilpailua edessa olisi sama tilanne, kuin pissisi talvella housuihinsa... Luultavasti kilpailuviranomaiset sanoisivat ei... mutta toisaalta ei CPU puolellakaan ole ollut kunnon kilpailua aikoihin malliston yläpäässä, eikä se huoleta ketään, joten ei tämä ihan mahdoton yhtälö ole. Onko se sitten toivottava on asia ihan erikseen.
teme565
teme565
Vaikkeivät Intel ja Nvidia nyt suoraan toistensa kilpailijoita ole, niin epäilen että jenkkien kilpailuviranomaisilla voi olla sanomista mahdolliseen fuusioon.
jartar
jartar
Originally posted by hannibal_pjv:
Well, tuo jälkeen ei näyöhjainpuolellakaan olisi enää kunnon kilpailua. Intel niin paljon edellä valmistutekniikassa, että kaikki muut GPU tuottajat olisivat ulkona tuon kaupan jälkeen. Sinällään olisi kiva saada 14nm 3d graffaprossia, mutta ilman kilpailua edessa olisi sama tilanne, kuin pissisi talvella housuihinsa... Luultavasti kilpailuviranomaiset sanoisivat ei... mutta toisaalta ei CPU puolellakaan ole ollut kunnon kilpailua aikoihin malliston yläpäässä, eikä se huoleta ketään, joten ei tämä ihan mahdoton yhtälö ole. Onko se sitten toivottava on asia ihan erikseen.


No ei CPU puoleen voi puuttua vaikka kunnollinen kilpailu puuttuu yläpäästä. Ei Inteliä voi pakottaa lopettamaan kehitystä tai huonontamaan nykyisiä tuotteita.

Ja ihan varma juttu on, että fuusiota ei hyväksytä, jos sitä nyt edes yritetään. Intelistä nimittäin tulisi liian vahva.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Videoketju 427 Vapaata keskustelua
PlayStation 5 -saatavuus 32 Playstation (PS4 ja PS5)
Biisiketju 5398 Vapaata keskustelua
Käyttäjätunnuksen poistaminen 4 Palautetta ylläpidolle
Langatonverkko RJ45 portin avulla 4 WLAN ja lähiverkot
katoavat ketjut 73 Palautetta ylläpidolle
Mihin bluetooth-ketju katosi? 1 Android -keskustelu
Android laitteesta lisänäyttö PC:lle 3 Ajuri- ja softaongelmat
2x uusia 27" näyttöjä 2 Tietokoneen näytöt
Pelejä ilmaiseksi 161 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä