Nvidian optimointisovellus GeForce Experience beta-vaiheeseen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Nvidian optimointisovellus GeForce Experience beta-vaiheeseen
Nvidian jo keväällä julkistama GeForce Experience -järjestelmä on siirtynyt avoimeen beta-vaiheeseen, jossa se on kaikkien kiinnostuneiden kokeiltavana. GeForce Experience on sovellus, joka yrittää optimoida käyttäjän asentamien pelien asetukset optimaalisiksi kuvanlaadun ja suorituskyvyn suhteen.

Nvidian aikaisemman tutkimuksen mukaan yli 80 prosenttia PC-pelaajista ei ikinä tarkista pelin grafiikka-asetuksia ja tyytyy käyttämään kehittäjän asettamia usein hitaammille koneille tarkoitettuja asetuksia läpi pelin. GeForce Experience yrittää löytää kullekin pelille optimaaliset grafiikka-asetukset suhteessa käyttäjän laitteiston suorituskykyyn ilman, että käyttäjän tarvitsee opiskella eri teknisten termien merkityksiä.

Palvelun taustalla on huomattava määrä ihmistyötunteja, sillä pelien grafiikka-asetusten painoarvo suhteessa suorituskykyyn on arvioitu pääosin kokeilemalla ja arvioimalla. Ihmisarvioiden lisäksi Nvidia on kerännyt suuren määrän dataa eri laitteistoyhdistelmistä, johon käyttäjän kokoonpanoa verrataan. Vertailun tulosten perusteella ohjelma muokkaa pelien asetustiedostot suoraan optimaaliseksi arvioidulle tasolle.

GeForce Experience toimii Fermi- ja Kepler-piireihin perustuvilla ohjaimilla ja se tukee tällä hetkellä vasta noin 30 eri peliä. Peliasetusten lisäksi GeForce Experience ilmoittaa tarjolla olevista uusista ajureista ja haluttaessa lataa ne valmiiksi taustalla.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

2 kommenttia

xxwavx112
xxwavx112
Aika hyvä jos haluaa välttää asioiden oppimista ja noiden asetusten tuntemista.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

Toniman92
Toniman92
Ja Nvidian beta sovelluksilla hajotat vaa rautas...
Enpä enää ole Nvidia 3D betoje jälkee minkään valmistajan "beta" sovelluksia ladaillu, tuli meinaa siitäki ilosta kallis lasku.

Toniman.

## ASUS Z87-A | i5-4670K w/ CM Hyper 212 EVO| 8GB RAM | ASUS GTX 560 TI TOP | Kingston SSDNOV V+300 240Gb | Seagate 1TB | XFX 550W | Bitfenix Raider | 24" display | Razer Lycosa | Logitech G300 | SteelSeries Siberia V2 ##

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Biisiketju 4753 Vapaata keskustelua
Ongelma kuvien lähetyksessä 13 Android -keskustelu
Nokia, Lenovo ja H.264 2 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Hyvät tarjoukset-ketju 1113 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Microsoft Edge - Keskustelu 6 Windows -ongelmat
AMD 5950X 1 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Windows 11 - Keskustelu 22 Windows -ongelmat
Mahd. tehokas toimistokone 400-500e 2 Uutta tietokonetta ostamassa
kone sammuilee itsestään ja näyttö sekoaa 28 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 56 PC:n pelit
Näytä lisää viestejä