25 näytönohjainta arvaavat minkä tahansa 8-merkkisen salasanan muutamassa tunnissa

Kirjoittaja Valtteri Ahonen, | Kommentteja (5)

25 näytönohjainta arvaavat minkä tahansa 8-merkkisen salasanan muutamassa tunnissa
Password^12-konferenssissa esiteltiin 5 Linux-koneen klusteri, joka pystyi esittämään 350 miljardia salasana-arvausta sekunnissa. Määrä on valtava. Sen avulla pystyisi viidessä ja puolessa tunnissa murtamaan suurimman osan Windows-käyttäjien standardinomaisista salasanoista, jotka koostuvat kahdeksasta merkistä ja joihin saa sisältyä isoja ja pieniä kirjaimia, numeroita ja erikosimerkkejä (6 634 204 312 890 000 salasanaa).

25 Radeon-näytönohjaimesta koostuva klusteri Linuxin Virtual OpenCL -alustalle, jonka avulla laskentateho saatiin ikään kuin yhden koneen käyttöön. Sekalaisen arvailun lisäksi järjestelmä pystyisi käyttämään monia muitakin olemassaolevia murtotekniikoita, kuten esimerkiksi kokeilemaan yleisimpiä salasanoja tai arvailemaan sanoja suoraan sanakirjasta. Aiheesta kirjoitti muun muassa Ars Technica.

Tietenkään tällaisellakaan järjestelmällä salasanoja ei usein yritysmaailmassa saa murrettua, sillä koneet lakkaavat päästämästä yrityksiä läpi usein muutaman väärän salasana-arvauksen jälkeen. Hyvänä muistutuksena koe kuitenkin toimii. Tärkeissä ja henkilökohtaisissa palveluissa käyttämämme salasanat ovat pian riittämättömiä takaamaan riittävän suojan.


Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

5 kommenttia

Pallero20
Pallero20
Mutta pyöriikö sillä crysis?
MoZar
MoZar
Originally posted by Pallero20:
Mutta pyöriikö sillä crysis?

Erinomainen kysymys.. Ja vastaus on: Ei pyöri! :D

Mutta uutisesta.. Aika hurja tulos minusta. Noin lyhyessä ajassa kerkiää kaikki vaihtoehdot käymään lävitse. Ja mitä tämä tarkoittaat tulevaisuuden kannalta kun näyttiksien tehot kasvavat huimaa vauhtia.

---MoZar---

DjZorlag
DjZorlag
Originally posted by MoZar:
Originally posted by Pallero20:
Mutta pyöriikö sillä crysis?

Erinomainen kysymys.. Ja vastaus on: Ei pyöri! :D

Mutta uutisesta.. Aika hurja tulos minusta. Noin lyhyessä ajassa kerkiää kaikki vaihtoehdot käymään lävitse. Ja mitä tämä tarkoittaat tulevaisuuden kannalta kun näyttiksien tehot kasvavat huimaa vauhtia.
Korotat salasanan pituuden vaikka 10 merkkiin ja aikaa menee tuollakin monsterilla jo 5 vuotta. Ei kukaan jaksa yhtä salasanaa noin pitkään ratkoa. Sähkölaskukin kasvaa jo niin suureksi että salasanan tietämisestä saadut taloudelliset hyödyt nollaantuvat.

Tai sitte vaan yksinkertaisesti: 5 kertaa saa yrittää ja sen jälkeen vartin lukko ;).

Mutta tuo koneessa käytettävä 95 merkkiä kuulostaa olevan vähän yläkanttiin. Loppujen lopuksi melko harvat käyttävät erikoismerkkejä salasanoissaan ([]}`~|* jne.) Määrän saisi alennettua noin 66:een jos ratkoisi ainakin aluksi pelkästään numeroita sekä isoja ja pieniä kirjaimia sisältävät salasanat.

Jos ensimmäiseksi tulee mieleen ettei 95 -> 66 muutos vaikuta lopputulokseen paljoakaan, niin eksponentit eivät varmaan ole tuttuja. 8 kirjaimen salasana (ilman erikoismerkkejä eli 30 merkkiä pois) purkaantuisi noin 17 minuutissa. :)

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

xxwavx112
xxwavx112
Onneksi itse käytän yli 20 merkkisiä salasanoja.

2500K / Asus P8Z68-V / MSI TwinFrozr GTX 580 / G.Skill RipJaws 1600 2x4GB / Samsung Spinpoint F3 1Tb / Windows 8 64 bit

DjZorlag
DjZorlag
Originally posted by xxwavx112:
Onneksi itse käytän yli 20 merkkisiä salasanoja.
300 triljoonaa vuotta. Ehkä menisi jo vainoharhaisuuden puolelle.

"Jos se ei ole rikki, korjaan sitä kunnes se on"

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Hyvät tarjoukset-ketju 1187 PC:n rautaan liittyvä keskustelu
Halutan lainata toimivaa Babylon 5 DVD-boksia 1 Muuta keskustelua kotiteatterista
Biisiketju 5238 Vapaata keskustelua
Perseilyketju. 2207 Vapaata keskustelua
Microsoft Edge - Keskustelu 25 Windows -ongelmat
Pelejä ilmaiseksi 123 PC:n pelit
Myydään Cooler Master 700W ATX virtalähde 1 Myydään
Myydään Asus GEFORCE GTX1050TI 4GB näytönohjain 1 Myydään
uTorrent ei ala lataamaan 6 Aloittelijoiden P2P-ongelmat
Ulkomokkula MC7010 ja yhteyden hitaus 16 WLAN ja lähiverkot
Näytä lisää viestejä